Релокували з Нікополя до Дрогобича. Вже цієї суботи офіційне відкриття комп’ютерної академії IT STEP

11:02 23 Вересня 2022

У суботу, 24 вересня, об 11 годині на базі НВК «Зефір» відбудеться офіційне відкриття одного з релокованих підприємств — Комп’ютерної Академії IT STEP.

У червні цього року Академія релокувала з міста Нікополя до Дрогобича. Відтак її керівництво звернулося до місцевого самоврядування з проханням допомогти з вирішенням низки питань щодо пошуку приміщення, промоції, налагодження партнерських відносин з закладами освіти та ініціативою подальшої співпраці.

Своєю чергою міський голова Тарас Кучма доручив відповідним структурним підрозділам розпочати процес допомоги релокації Академії. Супровід релокації здійснювало управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій ДМР.

За три місяці вдалося вирішити всі проблемні питання, а також провести низку промоційних заходів. Результат – комп’ютерна академія IT STEP офіційно відкриває двері для відвідувачів вже цієї суботи.

Комп’ютерна академія IT STEP свою діяльність розпочала з 1999 року. За цей період її представництво відкрито в 21 країні світу.

IT Step — це найбільша міжнародна компанія у сфері IT-освіти з сотнями тисяч випускників в різних країнах світу. Як стверджують в академії, студентів навчають за однаковою програмою, як в Україні, так і США чи інших країнах, зокрема й у Дрогобичі, де відкривають філіал.

У Дрогобичі ІТ-Step планує навчати за такими напрямками:
– Розробка програмного забезпечення,
– Комп’ютерна графіка та дизайн,
– Мережі та кібербезпека,
– Курс з інтернет-маркетингу,
– Курс з Front-end розробки,
– Мала Комп’ютерна Академія (9-14 років),
– IT старт (7-9 років).

Навчання доступне як для дітей, так і для дорослих. Для дітей віком 7-14 років навчальний курс триватиме від трьох до п’яти років. Для дорослих груп — два з половиною роки.

Протягом навчання у Комп’ютерній академії на студентів чекає: визначення майбутньої спеціалізації в ІТ-індустрії, проєктна робота – створення власних стартапів та бізнес-проєктів під керівництвом менторів, набуття професійних навичок (hard skills) у сфері IT – знання програмування на мові Python, веб-програмування, розробки мобільних робототехнічних систем, основи комп’ютерної графіки, а також найбільш уживаних інформаційних технологій, розвиток особистісних навичок (soft skills) – комунікація, робота у команді, основи конфлікт-менеджменту, лідерські здібності, проведення презентацій, вивчення англійської мови, риторики, критичного мислення, підготовка до ЗНО (для випускників 9 класів), адаптація до Вищої освіти.

Результат: ІТ-підготовка, особистісний розвиток, профорієнтація, адаптація ВИШу.

По закінченню навчання студенти отримують міжнародний диплом Комп’ютерної Академії «IT STEP» а також міжнародні сертифікати від компаній-партнерів. Компанії, в яких успішно працевлаштувалися випускники академії: CISCO, Ebay, Ubisoft, TemplateMonster, IBM, Facebook, DELL, Wix, Microsoft, Lohika, ORACLE, Amazone, HP та ін.

Серед переваг навчання у IT STEP виділяють:
– електронний щоденник, доступний 24/7 для студентів та батьків. Батьки завжди в курсі успіхів своєї дитини;
– можливість поставити запитання викладачеві або проконсультуватися навіть у ненавчальний день;
– викладачі – експерти і у своїй професії, і у сфері педагогіки;
– сучасне та безпечне навчальне обладнання.

Крім цього, заплановано підписання Меморандуму між Академією та міською радою, в межах якого реалізовуватимуть проекти з покращення знань та навичок освітян Дрогобицької громади та ВПО, які через війну обрали Дрогобич своєю другою домівкою.

Відкриття відбудеться 24 вересня, об 11:00, за адресою вул. Раневицька, 5а НВК «Zefir». Запрошуємо журналістів та представників ЗМІ.

Перейти до вмісту