Реконструкція вулиці Ярослава Осмомисла: Ще один масштабний інфраструктурний проект реалізовано

12 Серпня 12:51

У Дрогобичі реалізовано ще один масштабний інфраструктурний проект. Як повідомили у Департаменті міського господарства ДМР, проект з реконструкції вулиці Ярослава Осмомисла реалізовано. Усі ремонтні роботи завершено у вівторок, 11 серпня.

Реконструкцію вулиці розпочали 25 квітня. В ході реконструкції стару австрійську бруківку, яка просіла, перезамостили. Також облаштували дренажну систему для відводу дощової води. Вздовж вулиці, з боку прилеглого до території костелу святого Варфоломія, облаштували паркомісця для автомобілів, а з іншого – пішохідну зону з тактильною смугою та безбар’єрними тротуарами. Відтак проїжджу частину вулиці замощено старим австрійським каменем, а паркомісця та пішохідну зону – сучасною бруківкою.

Як зазначають у Департаменті міського господарства, ремонтні роботи тривали майже 4 місяці, оскільки замостити заново австрійський камінь – складний процес. Ще декілька днів вулиця буде закритою для проїзду транспорту, оскільки необхідно, щоб відбулося природнє укріплення шару основи, яка знаходиться під бруківкою.

Зазначимо, що частина вулиці Я. Осмомисла стала пішохідною зоною, яка гармонійно сполучає площу Замкова Гора з площею Ринок.

Перейти до вмісту