Рекомендую всім охочим критикам перейти від слів до діла, – Володимир Чуба про критику щодо підготовки закладів охорони здоров’я

17:57 30 Березня 2020

Днями у соціальній мережі з’явилася чергова публікація із звинуваченням міських голів та керівництва регіону про бездіяльність у підготовці Стебницької лікарні до прийому можливих ушпиталених з підозрою на коронавірус.

У цій публікації Стебницьку лікарню, зокрема інфекційне відділення, прирівняно до «голої школи».

Цей публічний допис спростував начальник відділу охорони Дрогобицької міської ради Володимир Чуба під час етеру у Кризовому медіа-центрі «Дрогобич:».

За словами посадовця, хтось хоче піаритись, а хтось реально допомагати, і це вже видно у фактичних діях.

«Не називатиму ще сьогодні прізвищ, але завдяки окремим підприємцям та меценатам як і у КНП «Стебницька міська лікарня», так і у терапевтичному відділенні КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» розпочали заміну системи подачі кисню, яка є оновлена та зі збільшеною потужністю. Підприємець повністю взяв на себе ці видатки. Інший підприємець обіцяє придбати апарат штучної вентиляції легень», – зазначив Володимир Чуба.

Загалом, за словами головного медика міста, Стебницьку міську лікарню вже впродовж двох тижнів готують до прогнозованої ситуації і багато вже зроблено та закуплено. Завдяки оперативному прийняттю рішень з виділенням коштів зокрема й з бюджетів усіх довколишніх міст, зараз лікарню намагатимуться доукомплектувати всім, чого не вистачає.

Нагадаємо, з моменту оголошення акумуляції коштів на рахунок Стебницької лікарні з боку органів місцевого самоврядування перераховано наступні суми коштів:

Дрогобицька міська рада:
350 тис. грн – із резервного фонду;
520 тис. грн – із зарплати службовців на придбання ШВЛ та тест-системи;
132 тис. грн – депутатські кошти.

Бориславська міська рада – 274 тис. грн.

Трускавецька міська рада – 200 тис. грн.

Дрогобицька районна рада – 100 тис. грн.

Меденицька селищна рада – 100 тис. грн.

Перейти до вмісту