Реаніматологи першої лікарні отримали сучасний портативний УЗД апарат для обстеження пацієнтів

21:55 10 Червня 2022

Цими днями на Львівщині відбулася передача ультразвукових та рентгенографічних систем для закладів охорони здоров’я області. Усі апарати безоплатно надала компанія «Philips» у вигляді гуманітарної допомоги. Загалом компанія передала 5 мобільних рентгенографічних систем і 60 ультразвукових апаратів. З цієї кількості 38 апаратів розподілити по закладах охорони здоров’я Львівської області. Один з апаратів було доправлено в Дрогобич, зокрема, у КНП «Дрогобицька міська лікарня №1». Це сучасний УЗД апарат.

У цей непростий час війни усі медики роблять надзвичайно велику справу – допомагають як на фронті, так і в тилу. Наскільки пересічні громадяни будуть задоволені роботою лікаря та укомплектуванням лікарень, таким буде їхній рівень задоволення владою та власною державою. Лише таким чином громадяни розумітимуть, що в їхній країні їх чекають, люблять та бережуть, – прокоментував передачу медобладнання на Львівщину начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Посадовці зазначають – компанія «Philips» швидко вийшла на контакт щодо гуманітарної підтримки регіону. Опісля передачі та встановлення обладнання у лікарнях області співробітники компанії проведуть навчання для працівників лікарень, щоб допомогти їм швидше опанувати усі ці апарати.

В дрогобицьку міську лікарню портативний УЗД апарат доставили 10 червня. Як зазначив головний лікар установи Андрій Коцюба – медична новинка дуже необхідна в роботі лікарів, особливо при обстеженні і наданні допомоги важко хворим та лежачим пацієнтам в реанімації та післяопераційних палатах.

З функціоналом новинки ознайомилися й міський голова Тарас Кучма та головний медик громади – Володимир Чуба.

Посадовці прийняли рішення, що цей апарат послужить реаніматологам, адже досить часто необхідно оперативно обстежити пацієнта, щоб врятувати йому життя.

Сьогодні уже другий день, як Дрогобицька лікарня №1 зокрема реанімація, отримують допомогу. Хочу відзначити, що портативний апарат є необхідним в реаніматології. По-друге, якщо наші медики навчаться якісно ним працювати, то зможуть обслуговувати ним всю лікарню під час складних випадків, – зазначив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

До слова, сьогодні медичними послугами першої лікарні користуються не лише місцеві мешканці, а й вимушено переміщені особи. Частину цих послуг надають саме у реанімаційному відділенні.

Передачу апарату УЗД для реаніматологів здійснили під час надання лікарні гуманітарної допомоги, яку дрогобицька делегація привезла з міста Кракова.

Перейти до вмісту