Після закінчення в регіонах одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” надаватиметься грошова компенсація.

16:31 3 Вересня 2020
З 1 вересня розпочинається реалізацію пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020–2021 роках».
Фактично «пакунок малюка» будуть видавати у тих регіонах, де вони є в наявності, а потім, відповідно до прийнятої постанови за таким алгоритмом:
👉 батьки новонароджених звертаються до АТ «КБ «ПриватБанк» для відкриття рахунку;
👉 надалі – до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення батьками подається заява з необхідними документами.
❓❓❓Актуальні запитання
1️⃣ Хто може отримати грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»❓
✅ громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живо народжену дитину;
✅ громадяни, які у 2020 році не отримали «пакунок малюка» у натуральному вигляді можуть звернутися за отриманням грошової допомоги протягом 12 місяців з дня народження дитини.
2️⃣ Як отримати грошову компенсацію натуральної допомоги «пакунок малюка»❓
✅ для отримання допомоги необхідно відкрити поточний рахунок отримувачу грошової компенсації в АТ «КБ Приватбанк» зі спеціальним режимом використання та отримання картки для виплат «пакунок малюка».
3️⃣ Який пакет документів необхідно подати до управління праці та соціального захисту населення для оформлення грошової компенсації ❓
✅ заяву для отримання допомоги встановленої форми;
✅ копію свідоцтва про народження дитини;
✅ довідку з пологового будинку про неотримання натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини у 2020 році);
✅ копію паспорта та ідентифікаційного коду отримувача допомоги.
Перейти до вмісту