Під пильною охороною – два місяці громадський порядок в Дрогобичі та околицях патрулюють Нацгвардійці

11:18 19 Серпня 2021

Наприкінці червня поточного року патрульна рота 2 Галицької бригади Нацгвардії України вперше приступила до охорони громадського порядку у місті Дрогобичі.

Кілька тижнів військовослужбовці охороняли громадський порядок спільно з працівниками поліції, вивчали обстановку, вулиці міста, реальний справ речей. Опісля і до нині нацгвардійці несуть службу у складі самостійних патрулів.

До охорони громадського прядку у Дрогобичі залучаються самостійні піші патрулі та автопатруль, – розповідає командир патрульної роти капітан Микола Суранович, – Окрім того вулиці патрулюють і кінологи зі службовими собаками.

За такий короткий період часу нацгвардійці отримали чимало позитивних відгуків про свою діяльність з боку місцевих мешканців.

На зауваження реагують спокійно, у конфлікти не вступають. У нас в роті серед чоловіків є і дві жінки, вони на рівні з чоловіками заступають у патрулі. Місцеві на жінок у формі реагують з цікавістю, розпитують саме в них про проходження служби в Нацгвардії та про те, як гвардійки наважуються іти на таку, досить небезпечну роботу, – коментує Микола Суранич.

Під час несення патрулювання нацгвардійці найчастіше роблять зауваження особам, які розпивають алкогольні напої у невстановлених місцях або ж шумно себе поводять. З ними проводять профілактичні бесіди.

Найголовніше для будь-якого правоохоронця – це профілактика злочинності. Звісно, що якщо бачимо порушення законодавства – діємо згідно регламенту, – говорить капітан Микола Суранович.

За цей короткий проміжок часу нацгвардійці затримали 7 осіб за підозрою у вчиненні злочину та ще 60 за вчинення адміністративних правопорушень. Окрім того, було виявлено 26 грамів речовин психотропного характеру.

2 Галицька бригада Національної гвардії України

Перейти до вмісту