Підтримують Україну та надають розголосу про російсько-українську війну: уродженка Дрогобича розгорнула благочинну діяльність в Америці і допомагає Батьківщині

14:41 10 Серпня 2022

Вболівають за Україну та підтримують воїнів і людей, які постраждали від війни. Уляна Стоколоса —  дрогобичанка, яка вже 12 років проживає у США, штаті Індіана. Від початку повномасштабного вторгнення росії на терени України, жінка почала активно допомагати рідній країні та спільно з подругою-американкою Кайлою Манк заснували благодійну організацію на підтримку України. До волонтерської діяльності також долучився друг Уляни з України — В’ячеслав Хомин.

Ми не могли подумати, що зможемо досягнути таких цифр у допомозі Україні. До нас долучають волонтери, бізнес та звичайні небайдужі люди. До прикладу магазини одягу роблять пожертву у вигляді нового товару для потреб ВПО, лікар з Маямі передав 8 величезних коробок медикаментів та медичного обладнання, волонтери надають військове обладнання та медикаменти для військових, інші — одяг для діток, — зазначила Уляна Стоколоса.

Як розповіла жінка, саме її подруга Кайла запропонувала креативну ідею для допомоги Україні — зробити та продавати транспаранти з українською символікою, а виручені кошти з продажу направляти на потреби захисників.

Ми продали вже більше 850 штук знаків у різні куточки Америки. Такі транспаранти дуже популярні в США. Їх використовують, як рекламні носії і навіть під час виборчих кампаній. Американці виявили просто шалену підтримку. Був випадок, що ціла вулиця, на якій живе українка купили ці знаки — більше 30 штук, щоб зробити сюрприз на показати свою підтримку, — додала Уляна Стоколоса.

На даний момент волонтери відправили більше 500 кг благодійної допомоги, військового обладнання, яке було куплено на виручені кошти з продажу знаків, вартістю більше $5000. Ще близько 500 кг поїдуть у Дрогобич цього місяця.

Також, за словами волонтерки, віднедавна їхня благодійна організація офіційно зареєстрована в Україні. Це допоможе їм акумулювати ще більше допомоги на потреби військових та внутрішньо переміщених осіб.

Минулого тижня ми офіційно зареєстрували нашу організацію “З любов’ю Україні” в Дрогобичі. Керівником її є мій друг В’ячеслав, якого знаю вже більше 27-и років. Він займається логістикою, співпрацею з іншими фондами в Україні та розвитком організації на місці. Робота нашого фонду дає змогу не лише направляти допомогу в Україну, але й надавати широкого розголосу про події, які відбуваються зараз в нашій Батьківщині та показати, що допомога українцям потрібна в будь-якому вигляді, — наголошує Уляна Стоколоса.

Додамо, благодійний фонд працює у різних напрямках допомоги, зокрема:

-допомога військовим та їх сім‘ям;

-підтримка вимушено переміщених осіб;

-надання допомоги лікарням, дитячим будинкам та будинкам для літніх людей,

-підтримка будь-яких інших соціально незахищених верств населення, що перебувають у скрутному становищі.

Перейти до вмісту