Підтримка IT-навчання: Дрогобицький ліцей отримав ноутбуки для програмування від міжнародних благодійників

16:52 16 Лютого 2023

15 лютого у Дрогобицькому ліцеї відбулась неординарна подія — навчальну установу відвідали команда благодійників на чолі з Сергієм Іщеряковим, доцентом Державного університету телекомунікацій, Прикарпатського національного університету, Приватного університету «IT Step University», автором проекту «Школяр-програміст».

Сергій Іщеряков успішно втілює в життя ідею підготовки шкільної молоді до передових IT-професій. Багато років поспіль він співпрацює з вчителем інформатики Дрогобицького ліцею Романом Сосяком. Завдяки такій співпраці і вдалось залучити благодійну допомогу для навчальної установи міста.

У межах співпраці благодійники передали навчальному закладу комп’ютерний клас, який налічує 15 ноутбуків. Окрім цього – 11 гаджетів вручили особисто учням Ліцею та Гімназії №14, які відзначились за особливо високі успіхи у навчанні.

У 2015 році мав нагоду і честь навчати Романа, який був одним з найуспішніших моїх учнів. Наша ціль — навчати дітей так, щоб ще під час шкільних років дитина мала змогу йти на стажування у передові IT-компанії. Для учнів це чудовий шанс, адже після повноліття компанія може одразу повноцінно їх найняти на роботу, оскільки вже добре знайомі з ними та їхніми вміннями.
Романа Сосяка я обрав, адже впевнений в тому, що ці комп’ютери будуть в надійних руках і завдяки ним Роман зможе ще більш ефективно навчати учнів, — прокоментував Сергій Іщеряков.

Надані ноутбуки дозволять навчати дітей Android-програмуванню мовою Java. Java є лідером у цій галузі та сміливо може називатися основною мовою розробки під Android. Той факт, що майже всі офіційні курси та навчальна документація з програмування під Android засновані цією мовою, свідчить про її популярність. Окрім цього, вона дозволяє реалізувати найскладніші завдання та проекти.

На зустріч з меценатами у Дрогобицький ліцей завітали міський голова Дрогобича тарас Кучма, керівник відділу освіти Віталій Вовків та голова депутатської комісії з освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту Роман Грицай.

Очільник громади подякував за надану техніку та допомогу у розвитку освіти Дрогобича і спільно з Сергієм Іщеряковим вручили учням ноутбуки.

Ми дякуємо пану Сергію та його друзям за все те, що вони роблять для нашого міста та для розвитку нашої освіти. На ваших плечах зараз лежить освітній фронт. Від вас залежить майбутнє нашої держави. Наші військові своєю мужністю, стійкістю та хоробрістю поставили високу планку — українцями пишається весь світ. Давайте гідно її тримати та прославляти наш народ на увесь світ через нашу культуру та освіту, — зазначив Тарас Кучма.

На завершення представниця батьківського комітету Ліцею Ірина Партика подякувала меценатам від імені усіх батьків за допомогу та зауважила, що лише освічена молодь може досягати високих вершин та розвивати свою державу.

 

Перейти до вмісту