Підтримка українців буде і надалі: у Дрогобич з робочим візитом завітав віце-консул посольства Республіки Польща у Львові Бартош Шеліга

15:22 22 Березня 2023

Дрогобич продовжує приймати іноземні делегації та делегації із міст-побратимів. Так, 22 березня у місто Котермака із робочим ознайомчим візитом завітав віце-консул посольства Республіки Польща у Львові Бартош Шеліга. Почесного гостя зустрів міський голова Тарас Кучма. У ході бесіди посадовці обговорили подальшу співпрацю між країнами, підтримку Дрогобицької громади польським народом та допомогу ВПО, які тут мешкають.

Тарас Кучма від імені Дрогобицької громади подякував віце-консулу Польщі за щоденну підтримку українців та скеровані численні гуманітарні вантажі для ВПО у Дрогобич.

Я ніколи не забуду той день, коли в перші години повномасштабного вторгнення окупантів мер Битома Маріуш Волош зателефонував і повідомив, що везе до польсько-українського кордону карету швидкої. Це була миттєва реакція на біду, яка охопила наша країну. Відтак, були численні гуманітарні вантажі в Дрогобич і від інших польських міст та Краківського водоканалу. Підтримка була всебічною – у вигляді продуктів харчування для ВПО, медикаментів, засобів гігієни, забезпечення будматеріалами для спорудження житла для переміщених осіб, а також дві питтєві водовозки для Дрогобича. За постійну турботу та допомогу нашому місту, нашої громади та ВПО, які мешкають у нас ми висловлюємо щирі слова вдячності всьому польському народу, – резюмував Тарас Кучма.

Своєю чергою віце-консул Польщі Бартош Шеліга підкреслив, що щиро захоплюється мужністю та героїзмом українців, які у цей не простий час для своєї країни не тільки чинять гідну відсіч ворогу, але й намагаються відновлювати зруйновані міста, розвивають інфраструктуру та надійно тримають тил, як місто Дрогобич.

Ваше місто є гідним прикладом міста в тилу, яке не лишень скеровує допомогу в зруйновані російськими ракетами міста, але й приймає ВПО, забезпечує їх усім необхідним, при цьому розвивається та змінюється. Окрім цього – ви впроваджуєте проекти із спорудження житла для ВПО. Тому щирі слова захоплення вашою громадою та кожним українцем. А підтримка від польського народу буде і надалі – оскільки сьогодні саме українська нація і її кожен мешканець відвойовує ідеали цивілізованого світу – власну волю та незалежність, – зазначив Барташ Шеліга, віце-консул Республіки Польща.

Також у межах зустрічі обговорили діяльність та підтримку у Дрогобичі відділення Спілки вчителів-полоністів України імені Святої Ядвіги.

Перейти до вмісту