Підтримка молодих сімей у час війни: у мерії міста видають безкоштовно дитяче харчування для немовлят

11:30 7 Жовтня 2022

Щоб допомогти молодим сім’ям знизити рівень стресу та впоратися з викликами батьківства, а також подолати економічні негаразди пов’язані із війною – у Дрогобицькій міській раді мешканцям міста та територіальної громади на безкоштовній основі видають дитяче харчування, пюре та памперси.

Як розповідає керівник відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко – воєнний стан в Україні активізував іноземних партнерів та міст-побратимів Дрогобича до інтенсивної допомоги нашому місту та соціально вразливим верствам населення. Серед тон вантажу, який скеровують у місто Котермака, активісти та закордонні громадські організації передають і дитяче харчування та речі першої необхідності для малечі. Усе це на волонтерських засадах облікує відділ сім’ї та молоді. Відтак, було прийнято рішення забезпечувати безкоштовно дитячим харчуванням дрогобицькі родини та мешканців територіальної громади, які мають малечу до 3-років.

Окрім того, що Дрогобич систематично формує та скеровує гуманітарні вантажі в зону бойових дій мешканцям міст та громад, які постраждали від окупантів, ми вирішили роздавати у стінах ратуші дрогобицьким сім’ям дитяче харчування, каші, печиво та памперси. Бо розуміємо – у час тотального здорожчання всього, дитяче харчування теж суттєво виросло в ціні. Тому, щоб допомогти молодим сім’ям запрошуємо їх у ратушу для отримання харчування та памперсів для малюків, – наголошує Олександра Пашко.

Посадовця стверджує, необхідне дитяче харчування можна отримати на першому поверсі Дрогобицької міської ради в кабінеті №105 з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 12:00 год. З собою слід мати документи, які засвідчують особу та місце проживання, а також свідоцтво про народження малюка. Працівники відділу сім’ї та молоді запевняють – щоденно приймають по 50-60 відвідувачів, яким видають необхідне харчування та памперси згідно віку дитини.

Найперше, дитяче харчування надають мешканцям міста та Дрогобицької територіальної громади. Для тимчасово переміщених осіб, які проживають в Дрогобичі, працює окремий склад – у каб. №108 або ж слід звертатись в Управління соціального захисту населення, де також акумульовано дитячі речі та харчування для ВПО. З собою слід мати необхідні документи.

Перейти до вмісту