Підтримка ЗСУ: Дитячий парламент, через благочинні акції, збирає кошти для військових

13:41 24 Травня 2022

Дитячий парламент Дрогобича не стоїть осторонь підтримки українських захисників — молодь міста втілює в життя креативні ініціативи та збирає таким чином кошти на потреби ЗСУ. Серед заходів – можливість через телескоп подивитися на зоряне небо та місяць. Захід проходив впродовж травня місяця. Дитячий парламент, через можливість огляду зоряного неба міста Котермака, згуртовує навколо непересічної події все більше цікавих та небайдужих людей. На площі Замкова Гора, у визначені дні місяця, дрогобичани та гості міста мали нагоду через телескоп насолодитись оглядом небесних світил.

Мета заходу — збір коштів для допомоги Збройним Силам України.

За 4 дні травня юним парламентарям вдалось зібрати 10 294 грн. Усі кошти передали на потреби окремого батальйону сил Дрогобицької Територіальної оборони імені Петра Сагайдачного.

Як зазначають організатори, через погодні умови та фази місяця довелось зробити перерву у показах. Відтак, з 5 по 14 червня молодь планує відновити перегляди зоряного неба та запрошує цікавих на площу Замкова Гора.

Однак і на цьому креативна молодь Дрогобича не зупиняється, а планує нові, та цікаві благочинні заходи. Так, віце-президент Дитячого Парламенту Анна-Марія Кирилюс організовує Благодійну ярмарку Vintage Charity. З 25 до 31 травня люди можуть приносити речі для ярмарки у приміщення Пласту, що на вулиці Ярослава Осмомисла, 10. Обмежень як таких немає, лише щоб речі були охайні, щоб їх хотілось придбати. Сам ж захід пройде 1 червня до Дня захисту дітей. Усі виручені кошти від ярмарку будуть спрямовані на будівництво дитячого майданчика біля гуртожитку № 5 ДДПУ.

Перейти до вмісту