Підтримали спортсменок академії жіночого футболу «РУТА»: футболісткам вручили спортивну форму

11:47 24 Лютого 2023

У Дрогобичі вже кілька років діє філія Міжнародної академія жіночого футболу «РУТА». Спортсменки не тільки гідно представляють Дрогобич на різноманітних турнірах, але й є прикладом для підростаючого покоління, що футбол, як активний вид спорту, підкорюється як чоловіками, так і жінками.

Енергійних футболісток підтримали у Дрогобицькій міській раді.

Так, учора, 23 лютого, міський голова Тарас Кучма спільно з керівницею відділу фізичної культури та спорту ДМР Оксаною Сотрихіною зустрілись з спортсменками та вручили їм комплекти спортивної форми. Зустріч відбулась у Дрогобицькому Ліцеї №3 імені В’ячеслава Чорновола. До допомоги у формі для футболісток долучився і відділ сім’ї та молоді ДМР.

Хочу вас сьогодні усіх привітати та відзначити, що ви великі молодці, адже представляєте наше місто на футбольних турнірах та чемпіонатах. Вірю, що ваші наполегливі тренування допоможуть вашій команді підкорювати нові спортивні вершини. Тож щиро бажаю вам успіху, наполегливості, витривалості та впевнено йти до своєї мети. Ну і звісно поповнювати свої лави активним підростаючим поколінням, — звернувся до спортсменок Тарас Кучма.

Додамо, жіноча футбольна гра не відрізняється правилами від чоловічої. Відмінність полягає лиш частково у тактиці та стратегії.

За історичною довідкою – жіночий футбол існував досить давно, але до 1970-х років, коли він почав приймати організовані форми, цей вид спорту асоціювався з благодійними іграми та фізичними вправами. До 1970-х футбол розглядався як чоловічий вид спорту. У міру розвитку жіночого футболу з’являлися великі змагання — як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Перейти до вмісту