Підтримали поранених захисників: на благодійному концерті «Об’єднані заради перемоги» зібрали кошти для лікування сімох воїнів, серед яких і дрогобичанин

13:19 15 Листопада 2022

11 листопада у Національній опереті України відбувся благодійний захід «Об’єднані заради перемоги» для допомоги тяжкопораненим бійцям, які перебувають у медичних закладах.

Під час виконання бойових дій військовослужбовці отримали поранення та травми різного ступеня і сьогодні мають необхідність в подальшому лікуванні.

Головними героями вечора стали семеро бійців, які мужньо боронили терени нашої держави від російських окупантів. Кожен захисник мав змогу зі сцени розповісти свою історію — сповнену болем, вірою в перемогу та любов’ю до батьківщини.

Серед поранених військовослужбовців є і дрогобичанин Любомир Робич, який з березня пішов служити добровольцем у лави ЗСУ. 22 вересня, при звільнені Лиману Донецької області, під час артобстрілу наїхавши на міну, Любомир отримав тяжкі опіки голови та всього тіла – тож сьогодні потребує лікування.

У програмі благодійного концерту представили композиції, як і ті, з якими йшли у бій та ті, які співали, чекаючи на повернення захисників додому. Серед відомих творів були «Пливе кача», «Ми тую червону калину підіймемо», «Гуцулка Ксеня», «Чому тебе раніше не зустрів?» тощо.

Окрім цього, організатори проєкту ініціювали проведення благодійної лотереї із символічними лотами, де були представлені патріотичні поштові марки, монети, картини українських художників, подарункові сертифікати від партнерів проєкту.

На захід завітали медичні працівники Київського військового госпіталю, зокрема хірурги, які оперували поранених хлопців, були присутні соціальні служби міста Києва, волонтери, родичі поранених воїнів.

Зібрані кошти з концерту, лотереї і донати будуть передані Міжнародним Фондом Івана Франка усім сімом бійцям ЗСУ, які після важких операцій продовжують лікування.

Благодійний захід відбувся завдяки спільній ініціативі Національної оперети України, Івано-Франківського земляцтва та Львівського Товариства у Києві, а також за підтримки Міжнародного Фонду Івана Франка.

Перейти до вмісту