Підтримали нові життя: у пологовий будинок Дрогобича традиційно відвезли пакунки для малюків

11:57 14 Липня 2022

13 липня міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно з керівницею відділу сім’ї та молоді Олександрою Пашко здійснили традиційну поїздку в Дрогобицький пологовий будинок.

За останній тиждень у медичній установі міста з’явилось 6 малюків — 4 дівчинки та 2 хлопчика.

Серед породіль є не лише мешканки дрогобицької громади, але й з сусідніх громад та жінки з числа внутрішньо переміщених осіб, а саме з Дніпра та Рубіжного.

Народжувати в такий час — це великий подвиг. Дуже важливо, що незважаючи ні на що життя триває, наша нація поповнюється новими українцями, а наша громада розростається. У нас в Дрогобичі є традиція — про народження маленьких дрогобичан сповіщають фанфари з Вежі Ратуші. Якщо народжується хлопчик — звучить козацький марш, а якщо дівчинка — вальс. Народження нового життя вкотре нагадує нам, заради чого ми боремось, – заради наших жінок, дітей та їхнього світлого майбутнього. Тому, коли ми переможемо і війна закінчиться, з гучномовців нашої Ратуші звучатимуть не тривожні сирени, а лише радісні звуки появи на світ маленьких українців, — наголосив Тарас Кучма.

Як звично очільник громади, окрім привітань, вручив кожній породіллі пакунок з потрібними речами для малюків. У пакети кладуть дитячі речі, пляшечки та суміші, коцики, рушнички та забавки для немовлят.

Перейти до вмісту