Підприємці пояснили причини нарахування зарплати нижче мінімального рівня

8:37 7 Жовтня 2019

2 жовтня , відповідно до графіку зустрічей з суб’єктами підприємницької діяльності , відбулося чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Дрогобицької міської ради.

На засіданні були запрошені представники підприємств, організацій, установ та фізичні особи-підприємці міста, найманим працівникам яких було нараховано заробітну плату нижче мінімального ,законодавчо встановленого, розміру. Запрошені керівники підприємств надали пояснення щодо причин виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі менше мінімального, розповіли про вжиті заходи щодо її підвищення.

У ході засідання комісії, присутніх було проінформовано про відповідальність за порушення законодавства про працю та типові порушення , які допускаються роботодавцями. Крім цього , присутнім підприємцям в черговий раз нагадали про легалізацію трудових відносин з найманими працівниками, дотримання норми робочого часу та відпочинку.

Головною метою проведення таких зустрічей є налагодження конструктивного діалогу і тісної співпраці підприємців та влади міста. Важливим є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед субєктів господарювання щодо норм чинного трудового законодавства.

Сектор з питань праці ДМР

Перейти до вмісту