Підняття тарифів на електроенергію та розподіл газу завдає збитків як громадянам, так і комунальним підприємствам

17:24 11 Січня 2021

З 1 січня 2021 року відбулося чергове підняття тарифів на електроенергію та розподіл газу.

Заплатити більше доведеться не лише громадянам, а від цього потерпають й комунальні підприємства, яким доводиться піднімати тарифи на послуги, щоб «вижити». У результаті громадяни потерпають двічі.

Про це говорили у понеділок, 11 січня, в ході щотижневої наради керівництва міста з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста.

За словами керівника КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігоря Хом’яка, сьогодні підприємство має борг за транспортування газу у розмірі 3 мільйони гривень.

Щодо КП «Дрогобичводоканал», то близько 38% складової тарифу – вартість електроенергії. У місяць ця сума становить близько 4 млн гривень.

Підняття тарифів призводить до підняття вартості комунальних послуг. Вся ця ситуація вже породила низку протестів у містах. Громадяни Дрогобича також висловлюють своє невдоволення.

Ситуацію прокоментував міський голова Тарас Кучма:

«Ми – орган місцевого самоврядування і ми захищаємо інтереси громадян. Сьогодні ми бачимо, як через вибірковий карантин страждає малий бізнес. Від цього ми втрачаємо надходження до місцевого бюджету. Зараз соціальну напругу збільшує й новорічний подарунок – підняття тарифів, наслідком якої є підняття вартості комунальних тарифів. Не виключаю, що продовження цієї політики може спричинити банкрутство низки комунальних підприємств. Ми розуміємо, що так званий локдаун передбачає обмеження щодо збору громадян. Ми наголошуємо це протестувальникам, але, водночас, ми гарантуємо юридичну допомогу громадянам для підготовки звернень до керівництва держави».

Перейти до вмісту