Підгодівля диких тварин взимку – запорука їхнього збереження! Організація Українського товариства мисливців та рибалок просить долучитися небайдужих

11:53 20 Січня 2023

Зима – період випробувань для тваринного світу. Оскільки замерзла чи засніжена земля, дерева без листя – стають суттєвою перешкодою для диких тварин знайти необхідну їжу. Відтак, підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтриманні їхньої чисельності, служить вагомим чинником попередження чи зменшення пошкоджень лісового і сільського господарств, забезпечує виживання багатьох видів тварин в екстремальних зимових умовах. На такій проблематиці наголошують в Дрогобицькій районній організації Українського товариства мисливців та рибалок України. За словами голови Товариства Станіслава Кузьменка – війна росії проти України внесла свої корективи у діяльність їхнього Товариства, зокрема у питанні підгодівлі диких тварин. На це бракує фінансів.

Так як у час війни на території всієї України діє заборона про здійснення полювання, це автоматично позбавило користувачів мисливських угідь фінансової можливості виконувати свої договірні обов’язки, визначені відповідним законодавством, а точніше по догляду за тваринним світом. Щоб не допустити зменшення популяцій диких звірів і птахів в мисливських угіддях, наданих у користування представникам нашого Товариства, маємо забезпечити належну охорону та підгодівлю диких тварин. Однак фінансовий стан Товариства наразі цьому не сприяє, тому й доводиться звертатись за допомогою до небайдужих, – розповідає Станіслав Кузьменко.

Мова іде про те, що для підгодівлі диких тварин Товариству потрібні кошти. Раніше ці кошти Товариство, як користувач мисливськими угіддями, отримувало від реалізації відстрільних карток, реалізації ліцензій на парнокопитних звірів та благодійних внесків. Із забороною полювань через військовий стан – Товариство недоотримує необхідних коштів.

У зв’язку з цим, звертаюсь до вас, шановні мисливці та рибалки Українського товариства, а також і всіх небайдужих, з проханням надати фінансову підтримку. Оскільки це дозволить забезпечити підгодівлю диких тварин та птахів у зимовий період та не допустить зменшення їхньої чисельності, – додає Станіслав Кузьменко.

У Товаристві зазначають – війна завершиться і українці повернуться до мирного і звичного ритму життя, в тому числі й до улюблених захоплень, серед яких – полювання та риболовля.

За більш детальною інформацією слід звертатись за номером телефону – 42 20 15.

Переказати благодійну допомогу можна на рахунок: р/р UA7030034600000260000178588201 (МФО 300346, АТ «Альфа Банк»).

Перейти до вмісту