Підвищили кваліфікацію: фахівці Центру соціальних служб пройшли навчання по темі психічного здоров’я

9:05 30 Березня 2023

Фахівці із соціальної роботи міського центру соціальних служб пройшли курс підвищення кваліфікації щодо обізнаності в темі психічного здоров’я та розладів.

Універсальний тренінг із психічного здоров’я (УТПЗ) розроблено для навчання фахівців першої лінії. Такими фахівцями є працівники соціальних служб. Вони щодня взаємодіють з великою кількістю дорослих та дітей: допомагають, захищають, підтримують, асистують, консультують, навчають. За своїми професійними ролями фахівці першої лінії регулярно стикаються та працюють з особами, що перебувають у складних життєвих ситуаціях, переживають сильні емоції та потребують підтримки.

У ході навчання учасники ознайомились з темою та розвивали навички розпізнання, підтримки, а також скерування осіб, що мають ті або інші психічні розлади, перебувають у гострих станах.

Усі алгоритми першого реагування, включені до УТПЗ, розроблені з огляду на настанови Національного інституту якості турботи про здоров’я Великобританії NICE, рекомендації Програми подолання розривів у сфері психічного здоров’я ВОЗ mhGAP та керівництва з першої допомоги з психічного здоров’я австралійської національної неурядової організації Mental Health First Aid (MHFA).

Отримані знання та практичні навички сприятимуть професійному зростанню, збагаченню фахового досвіду, що в свою чергу, вплине на ефективне виконання якісної соціальної роботи.

Перейти до вмісту