Півтисячі дітей з числа ВПО охоплені дошкільною та шкільною освітою у Дрогобицькій громаді

14:58 5 Квітня 2022

Станом на сьогоднішній день всі заклади дошкільної освіти Дрогобицької громади працюють у штатному режимі. Відвідувати садочки можуть не лише дошкільнята, які проживають в нашій громаді, але й діти з числа тимчасово переміщених осіб.

Загалом дошкільною освітою у Дрогобицькій громаді вже охоплено 62 дітей з числа ВПО.

Що стосується освітніх установ Дрогобицької громади, то лише Михайлевицька школа-гімназія працює в очному режимі. Всі інші заклади навчаються в дистанційному форматі.

Окрім місцевих школярів, до навчання в Дрогобицьких ліцеях та гімназіях вже долучились 410 дітей переселенців.

Загалом у Дрогобицькій громаді проживає більше 1700 дітей дошкільного та шкільного віку. Після пережитого стресу, далеко не всі з них готові повертатись до навчального процесу. З групами переселенців вже активно працюють психологи.

Також є частина тимчасово переміщених осіб, які обирають для своїх дітей інші платформи дистанційного навчання, на яких вони займались раніше, або які пропонує Міністерство освіти України.

Окрім дошкільної та шкільної освіти, у Дрогобицькій громаді працюють позашкільні установи, на базі яких дітей залучають до різноманітних творчих занять. До них можуть залучатись, як місцеві діти, так і тимчасово переміщені особи.

Перейти до вмісту