П’ять «Школяриків» обслуговують учнів територіальної громади Дрогобича, у планах придбати ще два

14:43 4 Лютого 2022

З турботою про комфорт школярів та їхню безпеку: у Дрогобицькій територіальній громаді на балансі відділу освіти перебуває п’ять автобусів «Школярик». Як розповіла заступник керівника відділу освіти Ольга Олексюк, два транспортні засоби було отримано при створенні територіальної громади, вони закріплені за Нижньогаївським навчально-виховним комплексом для перевезення школярів із сіл Гаї Бійничі та Нижні Гаї у кількості 58 дітей. Інший транспортний засіб – закріплено за Лішнянським навчально-виховним комплексом, він забезпечує перевезення школярів із сіл Монастир Лішнянський та Лішні у кількості 67 дітей.

У 2020-2021 рр нам вдалося придбати 3 транспортних засоби для комфортного перевезення учнів сіл територіальної громади. Насамперед, вирішення цього питання було важливим для керівництва громади, зокрема її очільника – Тараса Кучми. Оскільки в осінньо-зимовий період, із настанням холоду та скороченням світлового дня, батьки хвилювалися за добирання своїх дітей в навчальні заклади територіальної громади та переживали за їхню безпеку, – пояснює Ольга Олексюк.

Придбані у 2020-2021 рр транспортні засоби вдалося закупити на умовах співфінансування з місцевого бюджету у сумі 30% від вартості автобуса. Так, у 2020 р співфінансування становило 480 тис. грн., у 2021 році – 1 млн. 140 тис. грн. Повна вартість одного придбаного транспортного засобу складає – 1 879970 грн.

Три транспорті засоби, які ми придбали в ці роки, закріплені за наступними закладами загальної середньої освіти, а саме: Медвежанським навчально-виховним комплексом імені Михайла Біласа, сюди довозять дітей із сіл Ступниця, Котовань та Медвежа у кількості 56 школярів, із них – 14 дошкільнят. Ще один транспортний засіб закріплений за Снятинським навчально-виховним комплексом, куди довозять дітей із сіл Залужани, Старе Село та Снятинка у кількості 64 школярів, з них – 15 дошкільнят.
Також ще один транспортний засіб закріплений за Бистрицькою середньою загальноосвітньою школою І-ІІ ст., автобусом довозять дітей з сіл Биків, Ортиничі, Новошичі та Бистриця у кількості 48 школярів, – додає Ольга Олексюк.

У відділі освіти ДМР планують закупити ще два пасажирські автобуси «Школярик» для Рихтицької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., а також Добрівлянського навчально-виховного комплексу.

Перейти до вмісту