П’ять гривень за годину: З наступного тижня паркування автомобілів на вулиці Шолом-Алейхема буде платним

15:05 3 Березня 2021

Автомобільну парковку на вулиці Шолом-Алейхема з наступного тижня зроблять платною.

Як роз’яснив заступник міського голови Роман Москалик, 16 лютого 2021 року виконком прийняв рішення № 45 «Про встановлення плати за користування місцем для паркування транспортних засобів на відведеному майданчику для паркування на вул. Шолом-Алейхема м. Дрогобич».

«Наразі вже облаштували паркомат. Також встановлять додаткові дорожні знаки. Після всіх налаштувань, з наступного тижня плануємо ввести систему в експлуатацію», – прокоментував Роман Москалик.

На підставі рішення виконкому, плата за паркування діятиме з 8.00 год. до 19.00 год., крім неділі та святкових днів.

Тариф за 1 годину5,00 гривень.

Від оплати звільнено спецавтотранспорт під час виконання прямих службових обов’язків (МВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, швидкої медичної допомоги, аварійного спеціалізованого транспорту міських комунальних служб тощо). Транспортні засоби, якими керують особи з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, члени їхніх сімей, яким відповідно до порядку забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями передано право керування автомобілем, та законні представники недієздатних осіб з інвалідністю або дітей з інвалідністю, які перевозять осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) з ураженням опорно-рухового апарату, а також транспортних засобів, що належать підприємствам, установам, організаціям громадських організацій осіб з інвалідністю та сфери соціального захисту населення і перевозять осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) з ураженням опорно-рухового апарату.

При перебуванні у паркувальній зоні, водій зобов’язаний розмістити паркувальний талон у лівому нижньому куті лобового скла в салоні транспортного засобу. Після закінчення часу паркування, за який сплачено, водій зобов’язаний звільнити місце паркування або сплатити вартість послуг з користування майданчиком для платного паркування за час фактичного паркування.

Допускається безоплатна стоянка транспортного засобу протягом 10 хвилин після закінчення часу паркування, за який сплачено.

За роботу парковки відповідає адміністрація комунального підприємства «Служба муніципального управління» Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту