Психологічна допомога під час війни: у Дрогобичі переселенцям надають професійну підтримку психологів та психотерапевтів

14:14 1 Квітня 2022

Як пережити жахіття війни, підтримати рідних та розрадити дітей – відповіді, які найчастіше турбують внутрішньо переміщених осіб, котрі на власні очі пережили жахіття війни. Так, як Дрогобич інтенсивно, з перших днів військової агресії росії, приймає внутрішньо переміщених осіб та опікується їхнім поселенням і облаштуванням побуду – не забули і про психологічну підтримку. Як зазначає Оксана Матчишин, керівник міського центру Соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – створено єдину телефонну лінію так званого координаційного центру психологічної підтримки – 098-67-970-22. Центр налічує понад 40 високопрофесійних психологів та психіатрів, які працюють як з групами людей так і формують індивідуальні зустрічі.

Коли люди, які до нас прибувають із гарячих точок у перші дні думали про дах над головою, відтак елементарне облаштування побуту – то тепер спостерігаємо наступну картину – переселенці потребують психологічної підтримки та розради, – констатує Оксана Матчишин.

Психологи центру підтримки організовують зустрічі із переселенцями по гуртожитках і навчальних закладах, де мешкають внутрішньо переміщені особи.
Окрім місцевих психологів у Дрогобичі працює й група психотерапевтів, котрі завітали в Дрогобич із Європи та надають свої послуги. Вони проводять як групові так і індивідуальні зустрічі.

Активно працюють із внутрішньо переміщеними особами і викладачі-психологи Дрогобицького державного педагогічного університету. Зазвичай вони надають свої консультації в університетському гуртожитку, який з перших днів війни приймає переселенців. Фахівці педуніверситету надають консультації, психологічну підтримку і реаблітацію як дорослим так і дітям. Окрім цього – викладачі-психологи відвідують і поранених воїнів та надають консультації і їм, – додає Оксана Матчишин.

Усім, хто відчуває потребу у спілкуванні, психологічній розгрузці та консультації закликають звертатися за номером телефону центру психолгічної підтримки – 098-67-970-22.

Перейти до вмісту