Пряники перемоги: У Болехівцях сім’я випікає патріотичні солодощі для військових

15:41 13 Жовтня 2022

Медові пряники з патріотичною символікою з любов’ю випікає сім’я з двома дітьми із Болехівців Дрогобицької громади. Марія Лесик та її діти Софійка і Ромчик з початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі спекли вже більше 1000 солодких смаколиків.

За словами Марії Лесик, разом із дітьми випікають солодощі з благодійною метою — перших 650 пряників відвезли у військовий госпіталь ще напередодні Пасхи, наступні партії відправили на передову та численні ярмарки в підтримку ЗСУ.

Днями сім’я Лесиків завітала до міської ради Дрогобича, щоб вкотре передати домашні солодощі для військових. Школярі принесли близько 80-и штук смаколиків, які невдовзі відправлять до військових на передову. Як зазначила мама юних волонтерів, усі продукти купляють самотужки, печуть з любов’ю та додають до солодощів  домашній натуральний мед із власної пасіки.

Я побачила, як робити пряники і вирішила долучитись, а діти радо підтримали ініціативу. Вони взагалі дуже активні, постійно беруть участь у шкільному житті. Від початку повномасштабного вторгнення діти стараються багато допомагати — плели сітки, робили браслети, солодощі для благодійних ярмарків, виготовляли обереги для воїнів. Навіть коли ми якийсь час нічого не робимо, вони самі проявляються заціквлення і запитують коли ми почнемо пекти щось нове для захисників, — розповідає Марія Лесик.

Окрім благочинної випічки, Марія Лесик неодноразово проводила майстер-класи з виготовлення та декорування пряників у Болехівській середній загальноосвітній школі I-II ступенів, де і навчаються її діти. Як зазначає волонтерка, школярі дуже горять такими ініціативами та щиро хочуть внести свою лепту у спільну перемогу над ворогом.

Перейти до вмісту