Про соціальне забезпечення військового Олександра Козачка – інформація УПСЗН

12:24 6 Квітня 2021

Оскільки останнім часом у мережі Інтернет оприлюднено низку спекулятивних дописів про відсутнє соціальне забезпечення з боку органів місцевого самоврядування для військового Олександра Козачка, який проживає у Стебнику, керівництво управління праці та соціального захисту населення ДМР змушене відреагувати на цю ситуацію.

Олександр Козачок – особа з інвалідністю I групи “А” з липня 2015 року пожиттєво.
Причина інвалідності – поранення, контузія, пов’язані із захистом Батьківщини, отримує військову пенсію.

Догляд за Олександром здійснює його мати Марія, яка є безробітною, однак сьогодні пані Марія також перебуває у важкому фізичному стані.

Олександру надано 100% знижку на комунальні послуги.

Соціальне забезпечення для Олександра:
Виплати з державного бюджету: надання пільг на житлово-комунальні послуги у 2020 році у сумі 12365,02 грн., у 2021 році з січня по березень – у сумі 3701,76 грн., розмір житлової субсидії за 2020 р. – 16392,44 грн.

Виплати з обласного бюджету: адресна допомога на реабілітацію у грудні 2019 р. – 25000 грн., у вересні 2020 р. – 25000 грн. Таку ж допомогу Олександру буде надано у другому кварталі 2021 року.

Виплати з місцевого бюджету: одноразова адресна допомога 2018 р. – 3000 грн., у 2019 р. – 5000 грн., у 2020 р. – 5000 грн. Відповідна виплата з місцевого бюджету буде проведена у квітні цього року.

Забезпечення житлом – закупівля квартири по вул. Січ. Стрільців, 1/22 проводилась Стебницькою міською радою.

Сімейний відпочинок (період та місце проходження) – у травні 2019 р., у серпні 2020 р. – “Вілла Юран” смт. Східниця, Львівської обл.

Санаторно-курортне лікування за кошти місцевого бюджету заплановано на серпень 2021 р. (на супровідну особу та особу з інвалідністю I групи).

За словами начальника УПСЗН ДМР Івана Терлецького, комунікацію з сім’єю доручено здійснювати начальнику відділу надання всіх видів соціальної допомоги, компенсацій та пільг у Стебнику – Лілії Кулинич.

Наразі вирішується питання щодо набуття права власності на житло по вул. Січ. Стрільців, 1/22.

Також в УПСЗН наголошують, що аналогічні виплати напрацьовані на 2021 рік. Відтермінування виплат зумовлено перезатвердженням обласної програми та карантинними обмеженнями.

«Ми живемо у правовій державі та, безумовно, що такі воїни як Олександр не можуть бути обділені соціальною допомогою чи супроводом. Тому закликаємо всіх хейтерів перестати спекулювати на становищі Олександра та поширювати дезінформацію у соціальних мережах. Ми поділяємо думку, що сьогодні воїни російсько-української війни не у достатній мірі забезпечені державною допомогою. А тому, ми як орган місцевого самоврядування, докладаємо зусиль та закликаємо інших об’єднатися, щоб Олександр та інші військові отримали належну державну допомогу», – прокоментував ситуацію Андрій Ковч, заступник міського голови.

Перейти до вмісту