Про право дитини на сім`ю, – роз`яснення служби у справах дітей ДМР

13:27 19 Травня 2020

Фото ілюстративне

Кожній дитині для повного та гармонійного розвитку потрібно зростати в атмосфері щастя, любові та розуміння. Цю просту істину знає кожен, як і те, що не повинно бути одиноких і обділених долею дітей. Дитина повинна жити в сім`ї, де її оточує батьківська любов і турбота. Але, на превеликий жаль, не всім діточкам щастить зростати в атмосфері любові та турботи. Є діти, які з різних причин стали сиротами, або залишились без батьківського піклування. Ці діти чекають свого щастя і мріють про повноцінну сім`ю.

Пріорітетними формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Україні є сімейні форми виховання. Однією з таких форм є прийомна сім`я.

Згідно Положення про прийомну сім`ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року №565 «Про затвердження Положення про прийомну сім`ю» прийомна сім`я – це сім`я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Метою утворення прийомної сім`ї є  забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім`ї на виховання та спільне проживання.

Дуже приємними моментами для працівників служб у справах дітей міських рад є моменти, коли дитину влаштовуєш до сімейних форм виховання, коли сім`я виявляяє бажання взяти на виховання дитину, а іноді і не одну. Щастя переповнює від розуміння того, що ще хоч одна дитина буде виховуватись в родині, буде отримувати любов та ласку. Адже за кожну дитину, яка залишилась сиротою, або без батьківського піклування ми хвилюємось і робимо все від нас залежне, щоб дитину влаштувати в сім`ю, або в дитячий будинок.

Всіх, хто бажає створити прийомну сім`ю та взяти на виховання дітей, просимо звертатися до служби у справах дітей виконкому Дрогобицької міської ради за адресою: м.Дрогобич, пл.Ринок, 1 (кб.318).

За інформацією відділу-служби у справах дітей ДМР

Перейти до вмісту