Професія вчитель – творча та інноваційна

15:48 21 Квітня 2021

Серед переліку компетентностей, якими має володіти сучасний учитель відповідно до нового професійного стандарту, є інноваційна. Вона передбачає вміння педагога використовувати інновації у професійній діяльності, застосувати різні підходи до розв’язання проблем у педагогічній діяльності.

З нагоди Всесвітнього дня творчості та інноваційної діяльності, який за рішенням Генеральної асамблеї ООН відзначається 21 квітня, центр професійного розвитку педагогічних працівників Дрогобицької міської Львівської області ініціював проведення конференції «Мережа. Метеорит: фішки дистанційного навчання» в інноваційному форматі: 1 хвилина – 1 ідея – 1 спікер. Задум проведення такого заходу запозичили у бізнесі, який щодо освіти персоналу пішов вперед, адже у навчанні досягає 100% результату. Наприклад, Андрій Федорів, відомий український маркетолог, вважає, що на конференції люди приходять не за знаннями, бо вони сьогодні невартісні, а за ідеями, надихом та енергією.

Проєкт «Мережа. Метеорит: фішки дистанційного навчання» – це відеоряд надихаючих і мотиваційних виступів освітян з кращими практиками дистанційного навчання у закладах освіти Дрогобицької міської територіальної громади. Сподіваємось, що вони зацікавлять та спонукають до розвитку всю нашу педагогічну спільноту. Адже натхнення – це, як кисень, при якому займається чимало ідей.

Висловлюємо щиру подяку нашим творчим та інноваційним педагогам, які стали натхненниками для інших та поділилися своїми фішками дистанційки!

Центр професійного розвитку педагогічних працівників Дрогобицької міської ради

Перейти до вмісту