Протягом червня 432 мешканці Дрогобицької громади отримали виплати в межах міських соціальних програм

8:24 17 Червня 2022

Управлінням соціального захисту населення Дрогобицької міської ради забезпечується безперебійна виплата міських соціальних допомог вчасно та в повному обсязі.

У червні 2022 р. 279 тис. грн перераховано для 432 мешканців Дрогобицької громади.

У межах Дрогобицької міської територіальної громади працюють декілька комплексних програм соціального спрямування, серед яких – комплексна програма соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями (затверджена рішенням сесії Дрогобицької міської ради від 22.01.2021р. №68).

У червні 2022 р. в межах цієї програми 150,3 тис. грн виплачено 296 особам, що відносяться до таких категорій громадян:
– особи з інвалідністю I групи (лежачі);
– особи з інвалідністю I групи по зору;
– сім’ї, в яких зареєстровано двоє і більше непрацюючих осіб з інвалідністю, серед яких є особи з інвалідністю I або II групи або діти з інвалідністю;
– одинокі непрацюючі особи з інвалідністю I-II груп;
– особи, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Для реалізації Порядку надання допомоги сім’ям, в яких виховуються діти з діагностованим церебральним паралічем у червні 2022 року з бюджету міської територіальної громади виділено 10 тис. грн для 1 сім‘ї, яка виховується дитину з діагностованим церебральним паралічем.

Окрім цього, в межах прийнятого Порядку надання одноразової допомоги на стоматологічні послуги для дітей з інвалідністю у червні виділено 14,4 тис. грн для дитини з інвалідністю.

Також рішенням сесії Дрогобицької міської ради затверджено комплексну програма соціального захисту репресованих осіб, воїнів УПА і членів їхніх сімей, на виконання якої призначається щомісячна доплата до пенсії учасникам національно-визвольних змагань, членам Дрогобицької станиці Братства ОУН-УПА, а також адресні допомоги політичним в’язням та
особам, які реабілітовані як жертви репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років.

Назагал сума виплати складає 24,3 тис. грн у червні 2022р.

Незважаючи на постійну увагу міської влади до малозахищених верств населення, багато людей звертається до міського голови за фінансовою допомогою. Виплата даної адресної допомоги нараховує 41 тис. грн.

У межах міської Комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, членів родин загиблих під час безпосередньої участі в антитерористичній операції та родин Героїв Небесної Сотні та 2021-2023 роки надано матеріальні допомоги з міського бюджету на загальну суму 25 тис. грн.

Загальна сума виплат у червні 2022 року становить 279 тис. грн.

Перейти до вмісту