Протидія пандемії COVID-19: Польська допомога для освітніх закладів Дрогобицької громади

23:27 21 Грудня 2020

У понеділок, 21 грудня, представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні передало відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради засоби індивідуального захисту: шість тисяч масок багаторазового використання та 350 літрів дезінфікуючих засобів.

Ці необхідні в час пандемії засоби призначені для школярів міста Дрогобич. Перелік придбаних товарів був узгоджений з виконавчим органом Дрогобицької міської ради відповідно до потреб.

Загальна вартість допомоги складає понад 220 тис. гривень. Підтримка освітнім закладам надана за рахунок коштів програми «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Передача засобів відбулася на площі Ринок. До Дрогобича завітали Еліза Дзвонкєвіч – Генеральний Консул РП у Львові та Рафал Дзєнцьоловскі – Голова правління Фонду міжнародної солідарності. Їх супроводжували отець Мирослав Лех та волонтер Артур Деска.

Зустріли почесних гостей міський голова Тарас Кучма, заступник міського голови Андрій Ковч, секретар міської ради Орест Каракевич та начальник відділу освіти Петро Шев’як. Участь у заході також взяли службовці місцевого самоврядування.

Тарас Кучма висловив подяку польським колегам за солідарність у протидії пандемії COVID-19 та партнерську співпрацю, яка триває роками.

Як наголосив Рафал Дзєнцьоловскі, в рамках протидії пандемії COVID-19, Представництво Фонду міжнародної солідарності в Україні надає матеріальну допомогу медичним та освітнім закладам у п’яти регіонах України та м. Києві. Вартість цьогорічної допомоги від Фонду становить 3 млн. 200 тисяч гривень.

Опісля передачі засобів індивідуального захисту Тарас Кучма та Еліза Дзвонкєвіч поспілкувалися щодо подальшого партнерства та співпраці. На згадку про перебування у Дрогобичі очільник громади подарував гостям гончарські вироби, які виготовили юні майстри Дитячої художньої школи.

Перейти до вмісту