Промоніторили проблеми старостинського округу: Тарас Кучма зустрівся з активом села Ортиничі

8:15 6 Жовтня 2021

Тримають руку на пульсі проблем громад територіального округу: днями міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно із заступником Романом Москаликом та директором Департаменту міського господарства Ростиславом Пошиваком зустрілися із старостою округу Олександрою Семків та активом села Ортиничі. До діалогу приєдналися і місцеві підприємці, аби висловити свої бачення стосовно розвитку їхнього населеного пункту та підвищення економічних показників.

Найперше мешканці Ортинич акцентували увагу влади на кількох негайних проблемах: бракує місць праці у селі – тож люди всерйоз замислилися та шукають підтримки в чиновників щодо розвитку власних справ та бізнесу. Мешканці мріють, аби у їхньому населеному пункті відкрили швейний цех, оскільки умілих майстринь в Ортиничах не бракне. Також підприємливі селяни налаштовані й на розвиток аграрного сектору та садівництва у рідному населеному пункті. Стверджують, що хочуть вирощувати еко-продукти та реалізовувати їх. Родючі грунти краю це дозволяють. Селяни переконані, якби в Ортиничах запустити розвиток аграрного сектору та садівництво – до них на роботу з’їжджалися б і мешканці із сусідніх сіл.

Зважаючи на почуте Тарас Кучма дав доручення на сході села визначитися мешканцям, яку галузь сільськогосподарського виробництва хотіли б розвивати першою і якої допомоги від влади потребують.

Від економічних питань перейшли до комунальних і господарських – мешканців Ортинич турбує зсув дороги поблизу сільської річки. Такі проблеми визріли після чергової повені. Люди стверджують – своїми силами укріплюють зсуви, однак, побоюються нових. Оскільки свіжі зсуви наблизилися до осель мешканців. Тарас Кучма дав доручення керівнику Департаменту міського господарства в найближчий час укріпити дорогу плитами та висадити біля берегів річки верби (берегоукріплюючі дерева).

Також керманич громади запропонував організувати так званий суботник у селі, щоб очистити берег річки від чагарників та сміття.

Ще однією проблемою Ортинич є вузький пішохідний міст, через який карети швидкої та пожежні автівки не можуть заїхати в разі потреби. Тож і тут слід наводити лад. Через місяць часу Тарас Кучма пообіцяв вчергове завітати в Ортиничі, щоб промоніторити хід виконаних робіт.

На завершення міський голова дав доручення Департаменту міського господарства виставити в Ортиничах контейнери для сортування сміття, бо як кажуть – маленькими кроками до великих справ.

 

 

Перейти до вмісту