Проект «Картка Дрогобичанина» планують розширити

11:32 10 Лютого 2022

З 2020 року у Дрогобичі функціонує проект «Картка Дрогобичанина». Наразі на цю картку зараховують соціальні виплати для осіб пільгових категорій, а також використовують у комунальному громадському транспорті як е-квиток.

До функціонування цього проекту залучено Дрогобицьку міську раду та її структурні підрозділи, фінансову установу «Ощадбанк» та компанії «Симбол» та «Е-рішення».

Проект функціонує уже другий рік, однак виникли тимчасові труднощі з виготовленням нових карток. Причина – технічні проблеми у компанії «Е-рішення», яка використовувала програмне забезпечення компанії «Еф Ді Ай».

З цього приводу у міськраді відбулася нарада під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Германа. Участь у нараді взялися очільники та представники структурних підрозділів міської ради: Управління інвестицій та економічного розвитку, управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій, управління соціального захисту населення, управління культури та розвитку туризму, ДП «Дрогобицьке АТП», «Ощадбанку».

Під час наради було прийнято рішення щодо низки юридичних заходів з метою розблокування процесу виготовлення нових карток та напрацювання пропозицій щодо розширення проекту.

Спільно з управлінням інвестицій та економічного розвитку ми вже провели аналітичну роботу щодо розширення цього проекту. Ми вже напрацювали концепцію заохочення та промоції партнерів проекту. Плануємо розпочати консультації з представниками комунальних підприємств та бізнесу, з метою залучення їх до розвитку проекту «Картка Дрогобичанина». Впевнений, що ці пропозиції будуть цікавими для всіх учасників, – зазначив начальник управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій Зеновій Квасній.

Керуючий філії «Ощадбанку» Володимир Бараняк наголосив на юридичних аспектах, які є ключовими у реалізації даного проекту. За його словами, кожен учасник має дотримуватися угоди, а у випадку невиконання зобов’язань – бути притягнутим до відповідальності.

Цей проект – ініціатива міського голови Дрогобича Тараса Кучми. Спільно ми повинні докласти всіх зусиль, щоб вирішити ці проблеми, які виникли і якомога швидше розпочати роботу з розширення проекту. Насамперед ми повинні подбати про соціально-незахищені верстви населення. Вважаю, що цей проект також буде мати успіх у партнерській співпраці місцевого бізнесу та місцевого самоврядування, – резюмував перший заступник міського голови Ігор Герман.

Перейти до вмісту