Провіднику нації — 114: Дрогобицька громада вшанувала пам’ять Степана Бандери

15:41 2 Січня 2023

Щороку у перший день нового року у Дрогобичі вшановують пам’ять голови Проводу ОУН-УПА, незламного борця за самостійну Україну, головного ідеолога та теоретика українського національного руху Степана Бандери.

Традиційно захід відбувся у парку імені Степана Бандери біля пам’ятника провідника, де зібрались представники влади, депутати, службовці місцевого самоврядування, представники духовенства та Дрогобицького Братства ОУН-УПА, а також свідомі мешканці громади.

Чин панахиди відслужили представники духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Опісля чого Тарас Кучма спільно з ветеранами національно-визвольних змагань поклали квіти до пам’ятника провіднику ОУН-УПА.

Відтак, до присутніх з вітальним словом звернулись очільник громади Тарас Кучма, станичний Дрогобицького Братства ОУН-УПА Тарас Метик та почесний станичний Братства ОУН-УПА Тарас Куликовець.

Кожен з промовців говорив про Степана Бандеру, як сподвижника національної ідеї, борця за незалежність Української держави, носія християнських цінностей, які привив Героєві України його батько отець Андрій Бандера.

Сьогодні у наших серцях народжується правда, в наших серцях ми мужньо відвойовуємо нашу свободу. Сьогодні ми творимо нову країну, яка буде прикладом для всього світу. Прикладом вільних, незламних, волелюбних людей був і Степан Бандера. З покон віків нам пришивали ярлики — нас називали Мазепівцями, пізніше Петлюрівцями, і до сьогодні шукають на наших землях Бандерівців. Однак московити навіть не підозрюють, що кожен, хто бореться за свою незалежність, відстоює правду і свободу — це є Бандерівець. Степан Бандера є прикладом нашої незламності, символом боротьби українців за власну державність, безкомпромісності та волю до перемоги, — наголосив Тарас Кучма.

Опісля, Тарас Кучма спільно з Тарасом Метиком вручили Тарасу Куликовцю орден з нагоди 80-річчя створення УПА.

Доповненням до заходу стало виконання патріотичних композицій Дрогобицьким муніципальним чоловічим камерним хором «Боян Дрогобицький».

Перейти до вмісту