Проблема з каналізацією у будинку №103 на вул. Стрийській є виключно господарською

17:21 27 Січня 2020

На вулиці Стрийській у будинку №103 працівники КП “Дрогобичводоканал” ліквідовують проблему з несправною каналізацією, яка є причиною підтоплення підвального приміщення.

Про це інформує керівник КП “Дрогобичводоканал” Роман Шагала.

Справа в тому, що будинок №103 знаходиться на балансі ОСББ “ВІКТОРІЯ Д-103”. Тому є чіткі межі між обов’язками надавача послуг — КП “Дрогобичводоканал” та споживачем послуг — ОСББ “ВІКТОРІЯ Д-103”.

Водоканал відповідає за водопостачання та водовідведення. Щодо водопостачання, то підприємство обслуговує мережі, які йдуть від загальноміської мережі водопостачання до фундаменту будинку. Далі — це компетенція мешканців ОСББ. Щодо водовідведення, то водоканал обслуговує мережі від першого каналізаційного колодязя, до якого прокладено каналізаційну трубу з будинку.

За обслуговування мереж, які є в будинку, та каналізаційної труби, яку прокладено від будинку до колодязя, відповідає ОСББ.

Однак, до адміністрації КП “Дрогобичводоканал” звернулася депутат по округу Ірина Дзюрах з проханням допомогти ОСББ вирішити цю проблему.

Тижнем раніше працівники водоканалу провели обстеження мереж, за які відповідальне підприємство, і дефектів у мережі не виявили.

Важливо й те, що вказаний будинок обладнаний інженерною інфраструктурою для водовідведення дощової, талої та дренажної води, в тому числі й з даху будинку, яка побудована з боку вулиці Стрийської. За обслуговування цієї системи також відповідає ОСББ.

У п’ятницю, 24 січня, бригада водоканалу з обслуговування каналізаційних мереж оглянула і провела профілактику та очистку колодязів каналізаційного колектора. Відтак було виявлено дефекти у мережі. Коренева система дерева пошкодила мережу, що призвело до тампонажу труби. У зв’язку з цим було прийнято рішення про заміну частини каналізаційних труб на цій ділянці.

Сьогодні, на місці ліквідації знищеної мережі побував керівник КП “Дрогобичводоканал” Роман Шагала. Посадовець поспілкувався з головою ОСББ пані Вікторією. Як Роман Шагала, так і пані Вікторія сподіваються, що після виконання цих робіт проблему з підтопленням атмосферними опадами підвального приміщення будинку буде вирішено. Про перебіг вирішення проблеми Роман Шагала також спілкується й з депутатом ДМР Іриною Дзюрах.

За словами Романа Шагали, ситуація, яка склалася, є виключно господарською. Проблема полягає у неможливості фінансування даного ОСББ виконання робіт таких масштабів через відсутність накопичувальних коштів. Однак, якщо юридично зобов’язати власників приміщень першого поверху, де ведеться підприємницька діяльність, сплачувати внески в фонд ОСББ за користування внутрібудинковими мережами, то це частково може вирішити проблему з накопиченням коштів.

Перейти до вмісту