Придбають авто для воїнів: Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю «Верховина» під час концертів у Польщі зібрав три тисячі доларів для ЗСУ

16:22 6 Лютого 2023

Дякували за підтримку України в час війни, важливі гуманітарні місії та збирали кошти на потреби ЗСУ – ансамбль «Верховина» з 1 по 4 лютого провів музикальний тур містами Польщі. Краків, Битом, Пекари-Сльонські, Руда Сльонська – це ті міста, де дрогобицький колектив побував із своїми концертами-подяками.

Чотири дні поляки насолоджувались українською піснею, танцем, оркестром та фольклором. Приємним сюрпризом для наших сусідів стало виконання Гімну Польщі та композиції «Гей соколе» саме польською мовою.

Ми відправились у турне містами Польщі, щоб подякувати своїм мистецтвом за всю ту допомогу, яку польський народ надає українцям від початку повномасштабного вторгнення росії на нашу територію. Ми не оголошували, під час наших концертів у польських містах, збір коштів. Однак, з допомогою одного з польських телеканалів – там були встановлені скриньки на потреби української армії, і таким чином вдалось зібрати 3 тисячі доларів. На цю суму колектив хоче купити авто на передову, якого нині так потребують наші захисники, – зазначив директор Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина» Сергій Дмитрієв.

За твердженнями керівника «Верховини» – зараз Україна переживає важкі часи, проте кожен на своєму місці тримає фронт в тилу і тим самим допомагає наблизити перемогу. Місія мистецьких колективів та ансамблів тримати культурний фронт і таким чином допомагати воїнам, підтримувати їхній дух та скеровувати допомогу.

Від початку повномасштабного вторгнення росії – всі колективи Управління культури та розвитку туризму проводять благодійні концерти і таким чином збирають кошти на підтримку Збройних сил України. Радіємо, що таким чином долучаємось до нашої перемоги, – підкреслив Сергій Дмитрієв.

Додамо, офіційна делегація з Дрогобича, спільно з колективом Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина» цими днями відвідали Польщу. В ході візиту відбувся урочистий прийом української делегації в Кракові, Битомі та інших польських містах, під час яких дрогобичани висловили подяку за підтримку та плідну співпрацю, налагоджену між нашими містами. Керівництво міста Кракова спільно з правлінням Краківського водоканалу вкотре висловили підтримку Дрогобицькій громаді та Україні загалом та задекларували наміри щодо подальшої співпраці. Про продовження співпраці та координацію гуманітарних вантажів в місто Котермака говорили і в Битомі. Директорка Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксана Матчишин від імені міського голови Дрогобича Тараса Кучми вручила польським партнерам відзнаки «За благодійність та меценатство». Іх отримали очільники польських міст.

Перейти до вмісту