Придбай різдвяну прикрасу для дому — допоможи ЗСУ: у мерії міста триває благодійний ярмарок

15:59 21 Грудня 2022

З ініціативи Олександри Пашко, керівниці відділу сімʼї та молоді, у мерії Дрогобича функціонує традиційний різдвяно-новорічний ярмарок, де представлено творчі роботи талановитої молоді міста та учнів ліцеїв та гімназій.

Цьогоріч ярмарок особливий, адже переслідує благочинну мету — збирає кошти на підтримку українських воїнів.

Як розповіла Олександра Пашко, до участі у ярмарку зголосились учні та студенти навчальних закладів міста.

Творча молодь виготовила десяток новорічно-різдвяних декорацій, ялинкових прикрас та святкових віночків і свічок. 50 % з продажу кожного виробу буде повернено авторам, щоб покрити вартість матеріалів, 50 % передадуть на потреби ЗСУ.

Ми дуже раді, що наша молодь така свідома та активно зголошується до участі в благочинних дійствах. Дуже тішить також той фактор, що багато дітей відмовляються від 50% коштів, які їм повертають за матеріали і віддають їх для потреб військових, — прокоментувала Олександра Пашко.

Особливістю та головною прикрасою цьогорічного ярмарку є ялинка з гільзами, які привезені з передової. Усі гільзи в Дрогобичі розмалювали творчі діти міста. За словами Олександри Пашко, гільзи також можна придбати за благочинну пожертву і тим самим підтримати захисників.

Окрім цього, на 2 поверсі мерії Дрогобича в межах благодійного ярмарку презентовано і роботи з мозаїки учня 5 класу Ліцею №4 імені Лесі Українки Романа Савонік та його сестрички Світлани Савонік. Усі кошти з продажу картин дітвора буде скеровувати на потреби військових.

Благочинний ярмарок усіх творчих робіт талановитої молоді міста триватиме до різдвяних свят. Відтак запрошують усіх охочих долучитись до доброї справи та допомогти українським захисникам.

Перейти до вмісту