Привітали з професійним святом: дрогобицьким та бориславським рятувальникам вручили сертифікати на оновлення обладнання частин

14:49 17 Вересня 2021

17 вересня в Україні своє професійне свято відзначають рятувальники. Напередодні, у 2 Спеціальному центрі ДСНС України, що дислокується у Дрогобичі, відбулися урочистості.

Від імені міського голови Дрогобича Тараса Кучми, який у ці дні перебуває у службовому відрядженні, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ДМР Ігор Юзьв’як подякував рятувальникам за віддану службу та привітав із професійним святом. Відтак керівнику центру Ігор Юзьв’як вручив сертифікат на суму 30 тис.грн на поновлення матеріально-технічного обладнання та вручив грамоти за сумлінне виконання службових обов’язків.

2 Спеціальний центр швидкого реагування у Дрогобичі – частина підпорядкована Міністерству надзвичайних ситуацій України. Рятувальники центру залучаються до розмінування територій по всій Україні, зокрема у Луганській та Донецькій областях, виїжджають на ліквідації повеней тощо. Зокрема у Дрогобичі рятувальники надавали допомогу в пошуку потерпілих під завалами будинку на Грушевського 101/1. Аналогічних центрів по всій Україні існує 6. Дрогобицький центр очолює полковник Анатолій Кінчиші.

Безпосередньо 17 вересня у Палаці культури імені Т.Шевченка пройшли святкові заходи з нагоди 130-річниці заснування частини рятуваників у Бориславі – Дрогобицького РУ ГУ ДСНС у Львівській області. Ігор Юзьв’як від імені керівництва Дрогобича вручив працівникам центру грамоти та сертифікат від імені міського голови на оновлення обладнання частини.

Також рятувальників вітали секретар Дрогобицької міської ради Орест Каракевич, представники влади району та Східниці, міський голова Борислава Ігор Яворський та депутат обласної ради Андрій Дуліб’яник. Доповненням до слів вітань стали музичні номери – вітав присутніх співак Роман Скорпіон, гурт «Бориславські батяри» та місцеві художні колективи.

Перейти до вмісту