Презентація навчальної програми «Онлайн курсу: Академії громадської участі «Статут громади м. Дрогобич»

16:36 22 Травня 2020

В кінці 2019 р. за підтримку проекту “Громадська участь” Ради Європи Дрогобич отримав оновлений статут. Це є документ, який для громади міста має таку ж цінність як для країни її Конституція. Особливість нового Статуту полягає в тому, що в його статтях та додатках реалізовано передові світові практики участі громадськості в управлінні містом (громадські слухання, місеві ініціативи, електронні петиції, громадський бюджет, планування громадського простору тощо).

Однак, прийняти Статут – це тільки половина всієї роботи. Слід зробити, щоб цей Статут запрацював. Для цього Рада Європи у партнерстві з Дрогобицькою міською радою напрацювали навчальну онлайн-програму “Академія громадської участі: Статут громади м. Дрогобича”.

Основна мета програми дати мешканцям новий інструментарій участі в управлінні містом і таким чином сприяти формуванню активної та відповідальної громади.

Передбачається, що при проведенні конкурсів на заміщення вакантних посад в органах місцевого самоврядування у Дрогобичі буде звертатися увага на знання Статуту міста та проходження кандидатами програми з вивчення Статуту міста.

Також планується, що після введення картки дрогобичанина проходження онлайн-курсу “Академія громадської участі: Статут громади м. Дрогобича” даватиме додаткові бонуси при здійсненні покупок чи отриманні послуг у місцевих закладах.

Пройти онлайн-курс можна за наступним посиланням:  http://kpp-ngo.org/coe/drohobych/di/

Перейти до вмісту