Представники Міжнародного штабу допомоги відвідали Дрогобич та напрацювали алгоритм співпраці у низці напрямків

15:42 20 Травня 2022

Налагодження міжнародної співпраці, робота в напрямку залучення гуманітарної допомоги, навчання з тактичної медицини – про ці та інші теми із міським головою Дрогобича говорили за круглим столом представники Міжнародного штабу допомоги, які спільно із заступником голови ЛОДА Юрієм Бучком та радником голови Харківської ОДА Віталієм Русановим завітали у Дрогобич. Захід відбувся з ініціативи голови Львівської обласної адміністрації Максима Козицького.

Найперше представниця групи Міжнародний штаб допомоги українцям, координатор міжнародних проектів Анна Крисюк розповіла про напрямки діяльності Штабу та налагодження міжнародної співпраці українських й європейських міст у освітньо-культурних проєктах, залучення гуманітарної допомоги до України та ін.

Дрогобич, який активно із перших днів війни акумулює гуманітарну допомогу, має свій хаб у Польщі, приймає переселенців та допомагає містам, які постраждали від рук окупанта та охоплені гуманітарною кризою, а ще проводить навчання з домедичної допомоги та вишкілу бойових навичок – цікавий Міжнародному штабу як місто, з яким можна і слід співпрацювати та реалізовувати низку важливих проєктів і підтримувати українські міста, які постраждали від війни. Зокрема, під час зустрічі обговорили реалізацію нових міжнародних проєктів у сфері ІТ та кібер безпеки, питання будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, реновації, плани з розвитку сільського господарства на теренах Дрогобицької територіальній громаді.

Приємно, що наші українські міста мають Євроінтеграційний вектор, впевнено зростають в цьому напрямку та сприяють розвитку України, – наголосила Анна Крисюк.

Окрім цього, Анна Крисюк зазначила, що за підтримки ОДА інтенсивно реалізовується проект із навчань тактичної медицини. Є бачення за літній період навчити відповідним навичкам та умінням понад 10 тис.осіб. Із міст Львівщини до проекту залучають Стрий та Дрогобич. Міста мають сформувати по 3 групи бажаючих – перевагу віддають представникам служби ДСНС, медикам тощо. В понеділок, 23 травня відбудеться перше навчання у Стрию. Напередодні курс стартує у Львові. Викладають його висококласні спеціалісти, міжнародні інструктори. По завершені курсів учасники отримають відповідні сертифікати, відтак матимуть змогу ділитися здобутими знаннями як інструктори.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма зазначив, що місту цікаві всі ініціативи, які пов’язані із діяльністю та багатовекторними напрямками роботи Міжнародного штабу допомоги.

Дрогобич – відкрите і прозоре місто. І це не лише оцінка міжнародних партнерів. Мова про те, що ми відкриті до співпраці. Особливо в умовах сьогодення. Сьогодні наша діяльність націлена на допомогу Україні: ЗСУ, теробороні, переселенцям. Ми не забуваємо й про наш прямий обов’язок – забезпечення життєдіяльності громади. Тому ми зацікавлені в розширенні кола партнерів, які допоможуть нам розвивати ці напрямки, – зазначив Тарас Кучма.

Додамо, Міжнародний штаб допомоги українцям (МШДУ) – це світове об’єднання благодійних фондів, організацій, бізнес-спільнот, ЗМІ, державних органів влади, торгових палат з 64 країн світу.

Штаб створений для швидкого реагування та допомоги українцям у напрямках:
1. Інформаційне висвітлення про реалії війни в Україні, взаємодія з міжнародними ЗМІ.
2. Консультаційна та організаційна допомога з логістикою, поселенням та побутом для біженців.
3. Організація гуманітарної допомоги медикам, військовим, біженцям з усього світу в Україну та за кордоном.

Перейти до вмісту