Представники Молодіжної ради пройшли перший етап стажування в Дрогобицькій міській раді

19:00 29 Березня 2023

З початком цього тижня у стінах Дрогобицької міської ради стажування проходили два десятки учнів із Молодіжної Ради. Такі практики систематично для активної молоді міста організовує відділ сім’ї та молоді.

Як стверджує керівниця відділу Олександра Пашко – молоде покоління має величезні перспективи та потенціал у соціальному та професійному сенсі, через що швидше за інших представників суспільства здатні оволодіти новими знаннями та компетенціями.

Стажування у відділах мерії для представників Молодіжної ради проводять з метою підвищення громадської активності молодих людей, залученням їх до державотворчих процесів у громаді, моніторингу їхніх думок та креативних ідей.

Стажування проходить у два етапи і триватиме по три дні кожен. Наразі завершився перший, ознайомчий, період стажування. Молодь мала можливість ознайомитись із специфікою роботи різних відділів та структурних підрозділів, а також посадовими обов’язками працівників мерії, вхідною та вихідною документацією, процесами формування бюджету тощо. Другий етап, який стартуватиме через місяць, передбачатиме практичну роботу в обраних молодими людьми структурних підрозділах, – прокоментувала Олександра Пашко.

Після завершення першого етапу стажування відбулась зустріч молоді із міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою. Молоді люди за круглим столом поділились враженнями від стажування в органах місцевого самоврядування. Стажери висловили думки, що вражені навантаженням на відділи та структури мерії, особливості їхньої роботи, відповідальність у виконанні доручень тощо. Молоді люди підкреслили, що робота кожного відділу важлива та потребує подекуди підсилення.

За підсумками стажування молоді люди подали свої пропозиції – створити базу волонтерів для Управління культури та розвитку туризму, щоб допомагати в організації низки масових заходів у місті. А також долучатись до туристичних та промоційних ініціатив у місті. Дехто з молоді пропонував організувати майстер-клас для працівників Центру соціальних служб, оскільки їхня щоденна праця із людьми різних категорій населення психологічно виснажує працівників Центру. Також молодь запізнала процеси інформаційно-комунікаційної політики місцевого самоврядування. Вирішили, що молодіжні лідери можуть брати активну участь у комунікації з громадою, реалізовувати свої медіапроєкти.

Радіємо з того, що ви так серйозно підійшли до стажування в органах місцевого самоврядування, дякуємо за ваші креативні ідея та бачення. Маєте зараз прекрасний період, коли можете волонтерити, напрацьовувати нові ідеї та допомагати працівникам тих відділів, у яких ви проходили стажування. Своєю чергою поінформую, що незабаром у нашому місті постане сучасний Молодіжний центр, який буде простором, де зможе збиратись молодь міста, генерувати нові ідеї та співпрацювати із подібними центрами Львівщини і це підсилить ваші прагнення змінювати Дрогобич на краще, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Через місяць представники Молодіжної ради продовжать стажування в органах місцевого самоврядування та перейдуть до виконання практичних завдань.

Перейти до вмісту