Представники Дрогобицької громади взяли участь в онлайн-конференції, присвяченій розвитку сімейних фермерських господарств

27 Січня 11:58

Представники Дрогобицької громади, спільно з діючими підприємцями, що працюють в агропромисловому секторі, долучились до онлайн-конференції «Сімейні фермерські господарства: чому це вигідно і за яких умов».

Захід був організований департаментом агропромислового розвитку ЛОДА та об’єднав близько сотні учасників – громади Львівщини, діючі фермерські господарства та людей, які зацікавлені в розвитку сімейного фермерського бізнесу.

Мета проведення конференції – роз’яснити населенню та громадам зміни в податковому законодавстві для аграрного сектору, а також перспективність реєстрації сімейного фермерського господарства (СФГ) та можливості залучення державної підтримки на розвиток такого виду бізнесу.

Конференція пройшла в онлайн-форматі. Від Дрогобицької громади в ній взяли участь представники управління інвестицій та економічного розвитку, старости, діючі підприємці, які працюють в агросекторі нашої громади та люди, які планують розвивати сімейне фермерське господарство.

Конференція розпочалась з вітального слова заступника голови Львівської ОДА Віталія Загайного. Згодом учасникам було представлено доповідь директорки департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Тетяни Гетьман та презентацію з актуальною інформацією про переваги СФГ та можливості залучення державної підтримки на їх розвиток.

Нагадаємо, що за останній рік на Львівщині вдвічі збільшилась кількість сімейних фермерських господарств. Державна політика підтримки фермерського бізнесу сприяє його активному розвитку. Тому все більше людей виявляють бажання займатись фермерством, в тому числі в нашій громаді.

До заходу долучились мешканці Дрогобицької громади, які роблять перші кроки в започаткування власних сімейних фермерських господарств. Окрім цього з осені минулого року Дрогобицька громада розвиває власне комунальне фермерське господарство, мета якого зберегти сільськогосподарські землі в комунальній власності та використовувати їх для виготовлення якісної сільськогосподарської продукції.

Перейти до вмісту