Поширення російських рухів – тест на свідомість для української молоді

12:00 3 Березня 2023

Відповідно до повідомлень Національної Поліції, останнім часом серед підлітків в Україні шириться новий молодіжний рух – «Редан». Штучне поширення цієї субкультури є російською інформаційно-психологічною операцією, метою якої є використання дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

За фактом вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.184 КУпАП (стосовно батьків неповнолітніх, які брали участь в схожого роду заворушеннях) у багатьох містах України було складено протоколи.

Відповідно, поліцією було визначено низку рекомендацій для батьків, як діяти в даній ситуації. Відтак батькам рекомендують:
-більше цікавитись куди дитина ходить і як проводить свій вільний час;
-опанувати інтернет-технології і через власний акаунт стати другом своїй дитині в соціальних мережах;
-познайомитись з віртуальними друзями дитини, звертати увагу на фото і відео, що викликають інтерес в дитини, зокрема ті, що збережені, поширені чи вподобані.

Паралельно відділ освіти Дрогобицької міської ради скерував в навчальні заклади громади роз’яснення з проханням вжити превентивні заходи для попередження появи відповідних рухів серед молоді Дрогобицької громади.

Освітні установи в свою чергу проводять роз’яснювальну роботу серед школярів та повідомляють всіх учасників навчального процесу про відповідальність за вчинення протиправних дій.

Перейти до вмісту