Початкова ланка школярів навчатиметься очно, старша і середня – за змішаною формою: у відділі освіти розповіли як розпочнеться навчальний рік в Дрогобичі та територіальній громаді

26 Серпня 12:07

Лічені дні відділяють школярів від старту нового навчального року. Як розповіли у відділі освіти ДМР – цьогоріч за парти сяде 1 169 першачків. Загалом освітнім процесом в Дрогобич і територіальній громаді буде охоплено 12 577 учнів.

За інформацією освітян міста – станом на кінець літа дітей з числа внутрішньо переміщених осіб в Дрогобицькій громаді перебуває 3 762. Із них – 365 навчаються в ліцеях та гімназіях нашого міста, 164 – охоплені дошкільною освітою.

Що стосується форми навчання в освітніх установах міста то із 1 вересня навчальний процес відбуватиметься за різними формами навчання. Точніше – початкова ланка шкіл навчатиметься очно, старша і середня – за змішаною формою.

Вимоги щодо очного навчання ставить Міністерство освіти та керівники департаменту освіти Львівщини. Звісно, гарантувати що за такими формами навчання школярі вчитимуться впродовж усього року ми не можемо. Оскільки в країні війна, окрім цього в осінньо-зимовий період обертів набирають інфекційні захворювання. Тож будемо оперативно реагувати на виклики часу. Зазначу – усі освітні установи міста та територіальної громади до процесу навчання в онлайн режимі теж готові, – додав керівник відділу освіти Віталій Вовків.

Що стосується святкових лінійок на перше вересня – то кожна із навчальних установ міста поінформує батьків у якому форматі вони проходитимуть та чи відбудуться взагалі.

Перейти до вмісту