Постраждалому з 101/1 будинку на Грушевського — учаснику АТО надано допомогу

18:26 23 Вересня 2019

Минулого тижня до Управління праці та соціального захисту населення ДМР за допомогою звернувся мешканець будинку №101/1, що на вулиці Грушевського, де сталася трагедія, учасник АТО, учасник бойових дій в Афганістані Федір Середич. Чоловік повернувся з реабілітації, яку як військовий проходив у Винниках. Відтак у нього виникла потреба у забезпеченні продуктами харчування, побутовою хімією та одягом. Проблему пана Федора вирішили одразу.

Федір Миколайович мешкав у квартирі №26. Цю квартиру йому придбали за державні кошти відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Питання забезпечення житлом деяких категорій, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей».

Сьогодні потерпілий тимчасово проживає у готельному комплексі «Тустань». Харчується у кафе «Витанія».

Зініціювавши зустріч з начальником Управління праці та соцзахисту населення ДМР Іваном Терлецьким, пан Федір зазначив, що особисто задоволений роботою соціальних служб і не розуміє тих поодиноких конфліктних випадків, які, за його словами, ґрунтуються на амбіціях окремих людей, які вносять деструктив у відносини та комунікацію між постраждалими та місцевим самоврядуванням.

Нагадаємо, з п’ятниці мешканцям будинку 101/1 на Грушевського розпочали виплату на покриття витрат за проживання, в тому числі житлово-комунальні послуги.

Згідно з розрахунком, пану Федору нараховано 2000 гривень.

Завершуючи зустріч, пан Федір наголосив, що як військовий, бойовий офіцер, він з розумінням ставиться до ситуації і вдячний людям, які допомагають. І він не розуміє тих осіб, яким надано не меншу допомогу, а подекуди й забезпечено медичним супроводом, і ці особи вдаються до критики «на камеру», в той час, коли представникам самоврядування кажуть, що їх все влаштовує. Більше того, ці люди мають родичів і опікунів і виникає питання, а де ж ці родичі?

Закликаємо мешканців будинку, де трапилася трагедія, не вдаватися до інформаційних маніпуляцій, а вирішувати ці проблеми відкрито, напряму з уповноваженими службовцями.

Перейти до вмісту