Послаблення карантину – першочергово, це відповідальність громадян

14:55 4 Травня 2020

В Україні готуються до пом’якшення карантину з 11 травня. Так, у Кабміні планують відкриття парків, скверів, зон відпочинку, відновлення роботи закладів харчування “на виніс”, літніх майданчиків кафе та ресторанів, відкриття перукарень та салонів краси, відновлення оптової та роздрібної торгівлі непродовольчими товарами.

Однак повного скасування заходів карантину не буде. Частину заходів Кабінет міністрів України продовжив до 22 травня.

У Дрогобичі про поступовий перехід на пом’якшені заходи почали дбати ще два тижні тому. Так, комісія з питань ТЕБ та НС, антикризова економічна рада та відділ економіки розпочали консультації з підприємцями щодо підготовки до послаблення заходів карантину.

Основне, про що повинні пам’ятати громадяни, це те, що в умовах послаблення карантину зростає відповідальність громадян.

Про це сьогодні в етері Кризового медіа-центру «Дрогобич:» наголосив й начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

«Соціальна дистанція 2 метри залишається актуальною. Носіння масок чи респіраторів у громадських місцях є обов’язковим. Тому давайте продовжувати дотримуватися карантинних заходів. Це в результаті дає можливість бути на тому рівні по захворюваності, на якому є. Це є найоптимальніший сценарій. У порівнянні з іншими країнами ми маємо кращий сценарій розвитку подій», – закликав громадян продовжувати дотримуватися правил карантину Володимир Чуба.

Про те, як поступово відбуватиметься вихід з карантину в Україні, рішення Кабінету Міністрів України та поради фахівців читайте у наступних публікаціях та дивіться у прямих включеннях з Кризового медіа-центру «Дрогобич:».

Перейти до вмісту