Поради, які врятують життя: Дрогобицька міська рада розробила інформаційні пам’ятки для мешканців

13:18 17 Лютого 2022

Відділ сім’ї та молоді Дрогобицької міської ради розробив інформаційні довідки та персональні пам’ятки з головною інформацією – як діяти в разі надзвичайної ситуації чи загрози обстрілів.

Перша партія інформаційних матеріалів вже надрукована – тисяча довідок та дві тисячі пам’яток будуть передані навчальним закладам громади, організаціям, церквам та ОСББ.

Інформаційна довідка формату А4 містить коротку вибірку головних порад, які покликані врятувати життя мешканцям в разі надзвичайної ситуації. У ній зібрані поради, як діяти у разі виникнення НС чи воєнних обстрілів, якщо ви перебуваєте в будинку, або на вулиці. Такі довідки будуть розміщувати на дошках оголошень, в навчальних закладах, ОСББ громади.

Окрім довідок розроблено також індивідуальні пам’ятки з інформацією про те, що потрібно брати з собою та як потрібно себе поводити в разі надзвичайної ситуації.

«Буклети містять коротку форму, у якій варто вказати ім’я та прізвище особи, групу крові, наявність хронічних захворювань, адресу проживання та контактні телефони родини. Важливо, аби карточки з контактними даними мали при собі діти» – наголошує начальниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко.

Першу партію друкованих пам’яток вже почали розповсюджувати. Окрім цього на порталі Дрогобицької міської ради доступна електронна версія розроблених матеріалів. Тож кожен бажаючий може додрукувати собі необхідну кількість пам’яток, аби бути поінформованим та правильно діяти в разі надзвичайної ситуації.

Перейти до вмісту