Поповнення в автопарку освіти: Дрогобицька громада отримала ще один «Школярик»

11:31 31 Січня 2023

Дрогобицькій громаді передали ключі від ще одного «Школярика». Це третій з п’яти шкільних автобусів, придбання яких було профінансовано з місцевого та обласного бюджетів ще в минулому році.

Сьогодні ключі від автобуса у Львові отримали міський голова Дрогобича Тарас Кучма, перший заступник Ігор Герман та начальник відділу освіти Віталій Вовків. Передав їх заступник голови Львівської ОВА Іван Собко.

Ми спільно з громадами акумулювали кошти. Сьогодні передаємо 8 автобусів, всього на виробництві залишилося ще 55. Підприємство виробник постачає автобуси за узгодженим графіком. В обласному бюджеті є 89 млн грн на всі 63 автобуси, тож у березні ми поставимо крапку у питанні потреб школяриків в області, – розповів заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення, відділом освіти Дрогобицької міської ради було передано чотири з п’яти наявних шкільних автобусів на потреби Збройних сил України.

Після цього постала гостра потреба в поповненні освітнього автопарку, особливо в селах громади, де необхідно забезпечити довіз дітей до освітніх установ.

Відтак у місцевому бюджеті було передбачено 60% співфінансування на придбання п’яти нових автобусів. 40% дофінансовує область.

Наприкінці жовтня минулого року Дрогобицька громада отримала два школярики, які було скеровано на потреби довезення учнів Нижньогаївської НВК та Медвежанської гімназії.

Отриманий сьогодні шкільний автобус планують передати на потреби Лішнянського НВК.

Перейти до вмісту