Понад 8 мільйонів гривень залучать з обласного бюджету для реалізації проєктів місцевих ініціатив

17:54 29 Січня 2020

Дрогобич став лідером конкурсу проєктів місцевих ініціатив серед міст обласного значення.

У вівторок, 28 січня, конкурсна рада з питань реалізації Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевих ініціатив у Львівській області затвердила 1111 потенційних переможців конкурсу.

У розрізі міст обласного значення потенційними проектами-переможцями від Дрогобича визначили 69 проєктів місцевих ініціатив з 113 поданих.

Про це повідомляють у КУ «Інститут міста Дрогобича».

Зазначимо, що це найвищий показник кількості відібраних комісією потенційних проєктів-переможців серед міст обласного значення. Для Львова комісія затвердила 68 потенційних проєктів-переможців.

Кількість понтенційних проектів-переможців від Дрогобича за галузями:
Освіта — 29 з 35 поданих;
Медицина — 5 з 17 поданих;
Культура — 9 з 12 поданих;
Спорт — 3 з 3 поданих;
Благоустрій (Вуличне освітлення) — 1 з 1 поданого;
Інші пріоритети — 22 з 39 поданих.

Для реалізації цих проектів у Дрогобицькій міській раді планують залучити 8 млн 310 тис гривень з обласного бюджету, 5 млн 169,8 тис гривень з місцевого бюджету та 4 млн 738 тис гривень — кошти громади. Загалом на реалізацію 69 проектів залучать 18 млн 218 тис гривень.

Як зазначили у Львівській обласній раді, потенційні переможці до 14 лютого мають подати рішення органів місцевого самоврядування про забезпечення бюджетного співфінасування до Львівської облради.

Ті заявники, котрі не подадуть необхідну документацію про бюджетне співфінансування, автоматично вибувають з переліку потенційних переможців, звільняючи місце наступному проекту за рейтингом у цьому ж пріоритеті Програми.

Після того, як всі надішлють вищезгадані рішення, відбудеться засідання Конкурсної ради, де і затвердять перелік переможців.

Відтак на наступне засідання сесії Дрогобицької міської ради буде винесено рішення про забезпечення співфінасування з місцевого бюджету для 69 проектів місцевого розвитку на загальну суму 5 млн 169,8 тис гривень.

Перейти до вмісту