Понад 300 дітей у Дрогобичі отримали подарунки у міській Резиденції Миколая

15:26 20 Грудня 2022

В одне з найулюбленіших зимових свят дітвори – Миколая Чудотворця у Дрогобичі функціонувала Резиденція Святого. Свої двері для малечі Резиденція відкрила у Центральній міській бібліотеці імені В’ячеслава Чорновола та діяла впродовж двох днів – 18-19 грудня.

Цьогоріч свято Миколая набуло особливої символічності – оскільки десятий місяць живемо в умовах війни, коли ворожі обстріли та окупація українських міст щоденно забирають у малечі найцінніше – золотий час дитинства та рідних людей. Тому більшість мрій та побажать дітвори цьогоріч зводились до одного – якнайшвидшої перемоги та повернення із війни татусів.

У Дрогобичі за два дні функціонування Резиденції Чудотворця – у гості до Миколая завітало понад 300 дітей. Із них – дітки з числа ВПО, діти військових, з дитбудинку «Оранта», а також місцева малеча та малеча із сіл територіальної громади.

Діти мали можливість не просто поспілкуватись із Святим та поділитись з ним своїми добрими справами впродовж року, але й долучитись до низки майстер-класів та творчих майстерок, які відбувались у Резиденції в ці дні.

Діти, не повинні, через війну бути позбавлені віри в диво. Таке диво з року в рік для них дарує Святий Чудотворець, який виконує побажання малечі та відкриває їм двері у світ дива. Цьогоріч бажання спільне одне на усіх – наша перемога над ворогом. І українські діти прикладають до цього теж чимало зусиль – організовують ярмарки, благочинні виставки та блокпости. Тому наші діти заслуговують на свято та віру в диво, – коментує керівниця відділу туризму та креативних індустрій Яна Коник.

Малеча під час зустрічі із Миколаєм також мала змогу пригоститись солодощами та теплим чаєм, якими Резиденцію забезпечили волонтери та небайдужі підприємці міста. Окрім цього, у Резиденції було розгорнуто святкову фотозону, а настрій присутнім створювали аніматори.

Доповненням до дійства стало виконання колядок та різдвяних пісень від учнів Гімназії №8 та Камерного хору «Легенда». А творчу фантазію діти мали змогу проявити під час цікавих майстер-класів, зокрема із виготовлення цукерок від мануфактури солодощів «ТаЯр».

Додамо, захід відбувся за ініціативи та підтримки Управління культури та розвитку туризму спільно із Маріанною Ганусей та численними волонтерами. Організатори дійства висловлюють вдячність за допомогу в функціонуванні Резиденції Чудотворця соціально-відповідальному бізнесу, зокрема:
🔹 компанія “Greinplast”,
🔸 магазин «Ліхтар»,
🔹 ДП “Фарматрейд”,
🔸 магазин «Орфей»,
🔹 магазин «Мистецтво»,
🔸 підприємець Олена Андрієвська,
🔹 ресторан “Green Park”,
🔸 ресторан Simka Pizza Sushi,
🔹 салон краси “Mama Beauty”,
🔸 Перша пекарня твого міста,
🔹 студія флористики та весільного декору “Floreal”,
🔸 ГО “Людина в біді”.

Впродовж двох днів у Резиденції також вдалося зібрати 8 000 грн, які передадуть на потреби 67-го окремого Батальйону ТРО з Дрогобицької громади.

Перейти до вмісту