Понад 200 тис. гривень зібрали на тепловізори для українських воїнів на благодійній акції «Сила в єдності»

16:33 18 Квітня 2022

Об’єдналися заради благородної мети – допомогти українським захисникам та підтримати місцевого виробника. 17 квітня у Стебнику на центральній площі міста в рамках благочинного заходу «Сила в єдності» відбувся і ярмарок домашніх смаколиків, виробів hand made, української вишивки та пасхальних декорацій. Організатором заходу виступило кілька громадських ініціатив, зокрема ГО «Новий Стебник», волонтерська ініціатива «За Україну» та Стебницький Народний дім.

Захід був насичений та масштабний. Розпочали його із благословіння місцевих парохів та освячення 500 пасок, які Стебник передав на передову, у гарячі точки для наших військових.

Для того, щоб ми могли перемогти москалів – кожен із нас своєю щоденною працею, на своєму місці, має наближати день перемоги. Сьогоднішня акція – це потужна дія, яку організувала наша креативна молодь. Результатом акції стане придбання кількох тепловізорів для наших військових на передову. Обладнання допомагатиме їм нести службу та ліквідовувати ворога, – зазначив у зверненні до присутніх Тарас Городиський, староста Стебника.

Благодійна акція була насичена заходами – це і майстер-класи із створення листівок для воїнів, художні розписи, плетіння сітки «Карта України», розфарбовування писанок, дитячі розваги із аніматорами та ряд інших. Паралельно, відбувалися навчання із надання домедичної допомоги, з володіння зброєю та лотерея на підтримку ЗСУ. Окрім цього, було експоновано ікони Левка Скопа. А Стебницький центр зайнятості виставив інформаційну палатку та ознайомлював присутніх  про наявні в місті та регіоні вакансії.

У рамках благочинного ярмарку – смаколики та вироби hand made продавали місцеві волонтери та підприємці. Окрім цього усі бажаючі мали змогу покуштувати символічний напиток – «Коктейль бандера смузі». А «Музей науки» від Малої академії наук вражав присутніх цікавими науковими експерементами. Кульмінацією заходу став виступ творчих колективів Стебницького народного дому, а також Романа Скорпіона, Катерини Бегу, Mélovin та інших виконавців.

Усі вилучені кошти із ярмарки пішли в благодійну скриньку заходу. Загалом, організаторам вдалося зібрати понад 200 тис.грн. За ці кошти буде придбано тепловізори для українських захисників.

Разом до перемоги!

Перейти до вмісту