Понад пів мільйона гривень за три роки скерували з місцевого бюджету на національне та військово-патріотичне виховання молоді

16:23 2 Лютого 2022

Протягом останніх років Дрогобицька міська рада цільово та систематично підтримує програми, що сприяють національно-патріотичному вихованню дітей та молоді, які проживають у Дрогобицькій громаді.

Виховання дітей в дусі патріотизму та любові до своєї країни – одне з головних завдань, що стоїть перед дорослим суспільством. Якщо ми хочемо, щоб підростаюче покоління любило та цінувало рідну країну та хотіло її розвивати в дорослому віці – потрібно закладати надійний фундамент в їх освіту та виховання ще в дитячому віці. Особливо в той час, коли в країні восьмий рік поспіль триває війна на Сході і з кожним днем все більше нависає загроза повномасштабного вторгнення ворога.

Тому Дрогобицька міська рада намагається системно підтримувати програми, які стосуються патріотичного виховання дітей та молоді.

Впродовж 2019-2021 років у місті діяла комплексна програма «Молодь Дрогобича», в межах якої щорічно з міського бюджету виділялись кошти та проводились заходи національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

У 2020 році на реалізацію програми з міського бюджету було виділено 200 тис. грн. У 2021 році – 130 тис. грн.

Виконавчим комітетом Дрогобицької міської ради було затверджено рішення Про організацію викладання предмету «Захист України» та військово-патріотичного виховання молоді у навчальних закладах громади.

На 2022-2024 роки сесія Дрогобицької міської ради затвердила нову цільову програму молодіжної політики, яка включає в себе чимало заходів патріотичного виховання молоді.

У межах молодіжної політики, у Дрогобицькій міській раді затвердили цільову програму «Джура», що передбачає національно-патріотичне виховання молоді, обмін дітей між Дрогобичем та Дніпром, з метою організації їх дозвілля та проведення заходів, що підносять патріотичний дух.

До реалізації програми залучена громадська молодіжна організація «Права молодь».

Програма реалізовувалась ще в 2021 році. На 2022 рік її суттєво переглянули, передбачивши з бюджету міста 250,8 тисяч гривень на її реалізацію.

Таким чином протягом десяти днів липня-серпня 2022 року 30 дітей з Дрогобицької громади та 30 дітей з Дніпра, які будуть залучені до програми, візьмуть участь у вишкільних заходах туристичного та військово-патріотичного характеру.

Сумарно у період з 2020 по 2022 рік з місцевого бюджету скеровано більше пів мільйона гривень на національне та військово-патріотичне виховання молоді.

Перейти до вмісту