Польська Асоціація «Військова допомога» скерувала до Дрогобича необхідний гуманітарний вантаж

16:47 15 Червня 2022

З початку повномасштабного вторгнення росії на терени України — сусідня держава Польща активно допомагає українцям у непростий час. Тонни гуманітарних вантажів, медикаментів та прихисток для біженців — все це і не тільки невтомно надає Польща для українського народу.

Цими днями, Дрогобич вкотре прийняв необхідний гуманітарний вантаж, а саме продукти та речі першої необхідності для внутрішньо переміщених осіб. Воду, молоко, соки, одяг та взуття для малюків, памперси, рушники, засоби гігієни та побутову хімію вивантажили на території Ліцею №16 імені Ю. Дрогобича, де на даний момент проживає понад 100 осіб з числа внутрішньо переміщених.

Міський голова Тарас Кучма особисто зустрівся та подякував за скеровану гуманітарну допомогу волонтерці Мілені Шпатх. Пані Мілена родом з Томашув-Мазовецький та є президентом і засновницею Асоціації «Військова допомога».

Волонтерка вже неодноразово спрямовувала гуманітарну допомогу в Україну. Раніше вантаж відправлявся до центральних та східних терен країни. Через прийом великої кількості переселенців, пані Мілена вирішила, що Дрогобич також потребує допомоги. За словами пані Мілени, спостерігаючи за активною діяльністю мера міста Тараса Кучми, вона впевнилась, що допомога йде у надійні руки та буде розподілена за потребами.

На спільній зустрічі у стінах ратуші – очільник Дрогобицької громади розповів пані Мілені про міцні взаємовідносини з польськими містами та наголосив, що дуже радий новому знайомству і майбутній співпраці.

Ми побачили хто є ворог, а хто є друг. З другом треба працювати, єднатись та допомагати один одному. А ворога треба нищити. Багаторічні партнерські відносини між Дрогобичем та польськими містами дають свій результат. І ми тримаємо курс на розширення таких дружніх зв’язків, — прокоментував Тарас Кучма.

Під час розмови обидві сторони обговорили питання майбутніх співпраць, серед яких і облаштування житла для ВПО. Очільник громади презентував волонтерці кінцевий проект розбудови будинків для переселенців, пані Мілена у свою чергу пообіцяла підключити польський бізнес для допомогти в цьому питанні, зокрема з постачання матеріалів для будівництва.

Також окремою темою для розмови була майбутня організація бізнес-форуму. Керівництво Дрогобича поділилось планами щодо проведення бізнес-форуму між українськими та польськими бізнесменами. Адже, за словами Тараса Кучми, місцеві представники бізнесу можуть навчитись багато чого у закордонних колег та поділитись своїм досвідом.

У свою чергу пані Мілена висловила підтримку та допомогу, оскільки займається проведенням таких заходів у Польщі.

Я думаю, що мій візит сюди покаже, що в Україні попри війну міста хочуть розвиватись, а люди хочуть працювати. Такий форум дасть можливість підприємцям познайомитись ближче та вийти на нові ринки, — поділилась думками пані Мілена.

Окремо обговорили й проект навчання для дітей у сфері інформатики, робототехніки, економіки тощо. Оскільки, у цей час важливо створити комфортні умови для того, щоб діти продовжували розвиватись та здобувати освіту.

Також волонтерка зазначила, що відвідувала Дрогобич два роки тому, і від того часу місто дуже змінилось та суттєво розвинулось.

На завершення зустрічі керманич міста подарував пані Мілені сувенірну дрогобицьку сіль, як символ багатства міста та його унікальності.

Перейти до вмісту